Begeleiding bij dementie

In Vlaanderen hebben zo’n 100.000 mensen dementie. Van hen woont 65% in hun vertrouwde thuisomgeving, met de onmisbare ondersteuning van mantelzorgers en thuiszorgdiensten. Zeker in latere fases van de ziekte kan de zorg voor deze patiënten zwaar worden. Dan is de passende ondersteuning voor mantelzorgers geen overbodige luxe.

Opgeleide dementiekundigen

De maatschappelijke werkers van Helan zijn stuk voor stuk opgeleide dementiekundigen. Ze geven informatie en advies. Samen met hen bekijk je de mogelijke financiële tegemoetkomingen, administratieve en praktische ondersteuning, psychosociale begeleiding en eventuele juridische kwesties.

Contacteer ons om jouw zorgbegeleiding op te starten.

Hoe omgaan met dementie?

Praktische tips en heldere info over de dagelijkse omgang en communicatie met iemand met dementie?

Download ons e-book

Begeleiding bij dementie

Goed om te weten

Laat je registreren als contactpersoon voor je familielid of kennis met dementie. Bij vragen over zijn of haar dossier kunnen we je zo snel en gemakkelijk bereiken.

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

Ontdek alle tips

Personenalarm

Een extra veiligheid om zo lang mogelijk thuis te wonen, met de alarmcentrale op amper 1 druk op de knop van je verwijderd.

Tijdelijke opvangmogelijkheden

Een ruim aanbod aan kortverblijven, zorgverblijven en dag- of nachtopvang. Inclusief advies bij jouw keuze.

Thuisoppas zorgbehoevende

Gezelschap in je vertrouwde omgeving door een vrijwilliger. Ook ter ondersteuning van mantelzorgers.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.