Personenalarm met alarmcentrale

 • Gebruiksvriendelijke alarmknop
 • 24/24 contact met alarmcentrale
 • Ook voor buitengebruik
 • Gps-tracking mogelijk
Personenalarmsysteem aanvragen

Hoe werkt een alarmknop voor senioren?

Je personenalarmsysteem gebruiken is een koud kunstje. Jij hoeft enkel op de alarmknop te drukken, de alarmcentrale doet de rest:

 1. Je drukt op de alarmknop als je hulp nodig hebt.
 2. De alarmcentrale krijgt jouw noodoproep binnen. Ze vragen je of alles in orde is.
 3. Antwoord je niet of geef je aan dat iets niet in orde is, contacteert de alarmcentrale jouw eerste contactpersoon*. Neemt die niet op, dan wordt de tweede en daarna derde contactpersoon verwittigd. In laatste instantie schakelt de alarmcentrale de hulpdiensten in.
 4. Je contactpersoon of professionele hulpverlener komt naar je toe.

* Je geeft bij voorkeur 3 contactpersonen door die op verschillende adressen wonen. Deze personen:

 1. hebben toegang tot je woning
 2. zijn telefonisch bereikbaar
 3. kunnen snel ter plaatse zijn

Ook zonder familiaal of buurtnetwerk kan je een beroep doen op de alarmcentrale via onze abonnementsformule professionele interventie.

Kan je geen contactpersonen doorgeven die in geval van nood snel bij jou kunnen langskomen? Dan kan je beroep doen op een netwerk van professionele hulpverleners. Neem je dit abonnement, dan sturen we bij een oproep een hulpverlener ter plaatse.
Indien je een beroep wil doen op dit netwerk van hulpverleners dan is het wel verplicht om te beschikken over een sleutelkluis. Zo hebben deze hulpverleners toegang tot de woning. De sleutelkluis kan aangekocht worden bij Helan. We kunnen ze meeleveren met het PAS-toestel. De installatie van de sleutelkluis is wel zelf uit te voeren.

Langer autonoom thuis te wonen? Download ons e-book om meer te weten te komen over tips en diensten.

Download het e-book

Soorten personenalarmsystemen met alarmcentrale

Alarmknop voor binnenshuis

Een draadloze alarmknop met een zendertje in een hals of armband. Met binnenshuis bedoelen we binnen in huis en in de nabije omgeving, bv. kleine tuin of afstand naar de brievenbus.

Icon

Alarmknop voor buitenshuis

Een alarmsysteem met gps-tracking. Kies dit toestel als je je nog regelmatig buitenshuis verplaatst en het valrisico zich voornamelijk daar afspeelt.

Icon
personenalarm kopen

Een personenalarm zonder alarmcentrale aankopen ?

Liever een toestel aankopen dan huren? Dat kan via Helan Zorgwinkel, onze zorgwinkel. Hier kan je een veiligheidshorloge aankopen. Let op: een aangekocht veiligheidshorloge staat niet in verbinding met een alarmcentrale. Bij een druk op de knop worden de mantelzorgers rechtstreeks gecontacteerd, 24/7.

De huur van je personenalarm stopzetten?

 • Heb je een toestel dat geplaatst werd voor 01/01/2023 (= logo op het toestel is dat van Tele-hulp of OZ) dan stuur je het toestel incl. alle accessoires met een bpost Secur pakket terug naar: Tele-hulp, de Smet de Naeyerlaan 570, 1020 Brussel. Contacteer ook Tele-hulp om te laten weten dat je het toestel zal terug sturen en het abonnement wenst stop te zetten. Uw abonnement stopt op het moment dat het toestel in retour is genomen door Tele-hulp.
 • Heb je een toestel dat geplaatst werd na 01/01/2023 (= logo op het toestel is dat van Helan), dan vraag je bij Helan ziekenfonds een ophaling aan. U kan hiervoor het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen op het nummer  02 218 22 22 en kies voor de optie uitleendienst. Uw contract wordt stopgezet nadat de ophaling door ons via mail werd bevestigd. Uw toestel wordt binnen de 10 werkdagen opgehaald nadat uw stopzetting werd bevestigd.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Wanneer een naaste het af en toe wat lastig heeft, dan is het moeilijk om je niet voortdurend zorgen over hem of haar te maken. Zeker nu de dagen weer korter en donkerder worden, ben je waarschijnlijk ongerust als je weet dat hij of zij alleen is. Een personenalarm kan dan uitkomst bieden voor jou én de zorgbehoevende.

Blog

Doelgerichte zorg: een nieuwe kijk op jouw zorg

Er waait een nieuwe wind door het zorglandschap. Niet de problemen van wie zorg nodig heeft moeten centraal staan, maar wel de levensdoelen. Dat is het model van de doelgerichte zorg.