Tijdens je reis

Een voet breken op de skipiste of een bacterie oplopen in het buitenland. Ook tijdens je reis kan je medische zorgen nodig hebben. Ontdek waar je tijdens je reis op moet letten om terugbetaling te krijgen in België.

Ambulante medische zorgen

Verzorging nodig zonder ziekenhuisopname? Volg dan deze stappen.

Bel Mediphone Assist.

Contacteer binnen de 48 uur de reisbijstandscentrale Mediphone Assist op T. +32 (0) 2 778 94 94: die geeft je advies over een dokter of apotheker in de buurt van je verblijf in het buitenland, die een taal spreekt die je begrijpt.

Ambulante kosten voor medicatie en doktersbezoeken in het buitenland betaal je eerst zelf. 

Bewaar je documenten, zoals betaalbewijzen en voorschriften. Hou in Frankrijk ook geneesmiddelenvignetten bij.

Opname in het ziekenhuis

Een hospitalisatie tijdens je verblijf in het buitenland? Hou hier dan rekening mee.

Bel Mediphone Assist.

Breng Mediphone Assist binnen de 48 uur op de hoogte van je ziekenhuisopname. Bel T. +32 (0) 2 778 94 94. Je krijgt hulp in je eigen taal en Mediphone Assist zorgt voor medische assistentie.

Laat je Europese Ziekteverzekeringskaart of een ander reisdocument zien. Zo kan je ter plaatse genieten van de terugbetaling van je medische zorgen.

Download de Mijn Helan app als je binnen Europa reist, zo heb je je Europese ziekteverzekeringskaart altijd digitaal op zak!

Heb je de kaart of het reisdocument niet bij je, dan kan Mediphone Assist je helpen om de juiste gegevens aan het buitenlandse ziekenhuis te bezorgen.

In tegenstelling tot ambulante kosten, hoef je ziekenhuisfacturen in het buitenland niet zelf te betalen. Vraagt het ziekenhuis dit toch? Neem contact op met Mediphone Assist.

ziekenhuisopname

Goed om te weten

Breng Helan meteen op de hoogte indien je, eens terug in België, het werk niet kan hervatten. Zo brengen we je arbeidsongeschiktheid tijdig in orde en heb je recht op een uitkering.

Repatriëring

Een been gebroken bij het skiën, dringende zorgen nodig in België of om een andere reden repatriëring nodig? Mediphone Assist leidt het voor je in goede banen. Bel meteen naar deze reisbijstandcentrale: T. +32 (0) 2 778 94 94.

 

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Zorg en ondersteuning

Kraamzorg, thuiszorg, thuisverpleging, zorgmateriaal, financiële steun of persoonlijk advies. Reken op het zorgaanbod van Helan en vind de ondersteuning die je zoekt.

Vakantie

Nood aan rust, avontuur of ontspanning? Helan helpt jou om te herbronnen met vakantiekampen voor je kind(eren) of vakantieverblijven voor het hele gezin.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Coronaproof reizen? Dit moet je zeker vooraf regelen

Op reis deze winter? Dat vraagt net iets meer voorbereiding dan anders. We lijsten graag de belangrijkste websites voor je op. Zo kan je tijdig alles regelen en zorgeloos genieten van je vakantie. Lees ook hoe het zit met je medische reisbijstand.

Blog

Ga je op reis? Denk aan je vaccinaties

Als je op reis gaat, moet je aan heel wat denken. Wat neem je mee in je koffer? Welke documenten heb je nodig? En zijn er bepaalde vaccins die je best laat zetten?