Je factuur ontvangen

Kies zelf hoe je je factuur het liefst ontvangt: via Doccle, Zoomit, in je inbox of per post.

Via je inbox in Mijn Helan

Je kan je factuur digitaal ontvangen in jouw inbox in Mijn Helan. Dit is niet alleen heel handig, het is ook goed voor het milieu. Bovendien is het veilig, want we hebben alle nodige maatregelen genomen om je gegevens te beveiligen. Bovendien is de toegang tot Mijn Helan, en dus ook tot je inbox, beveiligd met een wachtwoord.

Zodra je e-factuur in je inbox zit, krijg je een e-mail met instructies om veilig te betalen via Bancontact.

  • De e-mail wordt verstuurd vanuit noreply@helan.be.
  • In de e-mail vermelden we je gebruikersnaam, een link naar Mijn Helan en het rekeningnummer BE71 4487 6464 8169 met als begunstigde Helan Onafhankelijk ziekenfonds.
  • Wanneer je klikt op de Bancontact-link kom je op de webpagina 'stg-secure.doccle.be'. Daar vind je rechtsboven het openstaande saldo, de gestructureerde mededeling en als begunstigde Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Rechts bovenaan zie je het logo van Powered by doccle. Hier kan je de QR-code scannen met de app van je bank, Payconiq of Bancontact, of je kaartgegevens intikken en daarna de instructies volgen.

Hoe je inbox activeren?
Pas je voorkeur aan in de rubriek Mijn Profiel op Mijn Helan.

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een domiciliëring.

Dankzij de domiciliëring gebeurt de betaling automatisch. Zo vermijd je herinneringen en kosten voor laattijdig betalen.

Activeer je domiciliëring

Via Zoomit

Zoomit is een gratis dienst in Internet en Mobile Banking waarmee je je facturen snel en gemakkelijk afhandelt. Ook je Helan-factuur kan je regelen via Zoomit. Zodra er een factuur werd aangeboden via Zoomit, ontvang je een e-mail van Zoomit.

Zoomit is je persoonlijke assistent bij het online bankieren. De tool is alert en slim, herinnert je aan wat er moet gebeuren en vraagt steeds om jouw toestemming. De facturen klasseert, sorteert en bewaart hij voor jou, en dat allemaal digitaal. Ook als je even iets wilt opzoeken, helpt hij jou een handje.

Hoe Zoomit activeren?

Meld je aan bij Mijn Helan.

Meld je aan op Mijn Helan en open de rubriek Mijn profiel.

Bij e-facturatie kan je je persoonlijke voorkeuren voor Zoomit aanpassen.

  • Je ontvangt bij elke nieuwe factuur een e-mail via Zoomit.
  • Bij het inloggen op je internetbankieren staat je factuur voor je klaar.
  • Je klikt op het Zoomit-icoontje om je factuur te bekijken te betalen.
  • De facturen in Zoomit zijn in pdf-formaat. Je kan ze makkelijk op elke computer bewaren en eventueel afdrukken.

Goed om te weten

Niet alle banken ondersteunen Zoomit. Controleer dus vooraf de deelnemende banken. 

 

Via Doccle

Doccle is een eenvoudig en veilig digitaal platform waarop je documenten kan bewaren, beheren en betalen in je persoonlijke kluis. Ook je Helan-factuur kan je ontvangen, betalen en bewaren via Doccle. Zodra een factuur wordt aangeboden via Doccle, ontvang je een e-mail of een notificatie in de app van Doccle.

Bekijk de instructievideo's.

Hoe Doccle activeren?

Surf naar www.doccle.be en klik rechtsboven op ‘Meld je aan’. Heb je nog geen account, maak er dan eenvoudig een aan via de knop ‘Nieuwe account aanmaken’.

  1. Ga naar het menu ‘verbindingen’.
  2. Klik op ‘Nieuwe verbindingen toevoegen’.
  3. Klik op ‘Verbinden’ onder het Helan-logo.

Gebruik je de smartphone-app, klik dan op het plus-teken en vervolgens op het Helan-logo.

Je ontvangt van Doccle een e-mail of een notificatie in de app telkens er een nieuw document van Helan voor jou beschikbaar is.

Identificeer jezelf aan de hand van je rijksregisternummer. Binnen de 24 uur krijg je een activatiemail met een link 'verbind met Doccle'. *

*Krijg je na 24 uur geen activatiemail of ondervind je problemen bij het invullen van je rijksregisternummer? Neem dan contact met ons op.

Via de post

Krijg je je facturen graag op papier? Je afrekening voor de ziekenfondsbijdrage en de zorgpremie van de Vlaamse sociale bescherming valt jaarlijks in de bus.

Aanvullende verzekeringen, zoals je hospitalisatieverzekering, Dentalia Plus of Medicalia, worden elk kwartaal gefactureerd.

Wil je liever op maandelijkse basis telkens een kleiner bedrag betalen, dan raden we je aan om te kiezen voor een domiciliëring.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Dentalia Up

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 4.000 euro terug voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.