Blog

Meer tijd om mama te zijn, met je huishoudhulp

Mama worden is het mooiste wat er is. Al komt er wel heel wat bij kijken. Eerst de kinderkamer, nieuwe spulletjes en alle administratie. En dan komt eindelijk dat langverwachte kleintje. Een prachtige periode waar je elke minuut van de dag van zou willen genieten. Maar naast je baby heb je ook nog: de rest van je gezin, meer familie, je vrienden, een job en een huis om voor te zorgen. Al kun je dat laatste natuurlijk ook gewoon aan je huishoudhulp toevertrouwen.

Charlotte is 30 en woont in Antwerpen. Vorig jaar beviel ze van een dochtertje, Cézanne. Hoe ze de ondersteuning van haar huishoudhulp in de aanloop naar en tijdens het moederschap ervaren heeft, deelt ze hier met ons.

Een spannende periode

“Hoe boller mijn buik, hoe moeilijker het werd om te poetsen. De laatste maand was dweilen of stofzuigen zelfs gewoon onmogelijk. Ik was dus erg blij dat ik op Mesode, onze huishoudhulp via Helan Huishoudhulp, kon rekenen. Mijn man is een schat, en hij helpt waar hij kan, maar voor sommige dingen vinden we simpelweg de tijd niet.

Daarbovenop was mijn zwangerschap best een spannende periode. Ik was enthousiast en keek uit naar de baby, maar had ook veel bezorgdheden. Voor het eerst mama worden brengt toch wat onzekerheden mee, want je wilt het allemaal zo goed mogelijk doen natuurlijk. Dus het was extra fijn om al die huishoudelijke taken los te kunnen laten.

Voor het eerst samen thuis, in een piekfijn huis

“Cézanne is op vrijdag 6 november geboren. De eerste weeën begonnen in de vroege ochtend, waardoor we halsoverkop naar het ziekenhuis moesten. Gelukkig heeft mijn man er bij het vertrekken – ondanks alle haast en stress – nog aan gedacht om de sleutel klaar te leggen voor Mesode. Zij komt elke maandag helpen, ook als we er niet zijn. Dus toen we op dinsdag met Cézanne naar huis mochten, zijn we thuisgekomen in een piekfijn huis. Mesode had duidelijk, nog meer dan gewoonlijk, haar best gedaan. Ze wist dat ik elk moment kon bevallen en had écht aan alles gedacht. Dat was zalig gewoon. Dankzij haar konden we ons vanaf week één volledig op ons dochtertje focussen.”

In alle vertrouwen, van mama tot mama

“Cézanne is nu zes maanden oud en alles verloopt vlot. Ze slaapt goed, eet vlot en is altijd blij. Ik had niet meer kunnen wensen. Ik kan dus terugkijken op een heel aangename transitie naar het moederschap. En dat ligt niet alleen aan Cézanne, die absoluut een wolkje is, maar ook aan de vele helpende handen in mijn omgeving. En daar hoort Mesode ongetwijfeld bij. Ik vertrouw haar 100%. Ze staat er altijd, doet haar job fantastisch en is altijd de vrolijkheid zelve.

Op de vier uur per week dat ze langs komt, is ons volledige appartement gepoetst, met soms een extraatje erbovenop. Zoals de ramen, de microgolfoven of wat strijk. Bovendien kan ze heel goed met Cézanne overweg. Mesode is ook mama, en dat voel je meteen. Als Cézanne bijvoorbeeld ’s ochtends een beetje melk opgeeft over mijn sweater, zegt zij lachend “Oooh, morning blessings!” Dan ben ik blij dat ze er is, en geef ik mijn baby zorgeloos aan haar terwijl ik mij voor de derde keer ga omkleden.”

Mijn huishoudhulp is onmisbaar

“Een goede huishoudhulp die je helemaal kunt vertrouwen is onmisbaar voor elk gezin, maar toch net iets meer als je pas mama wordt. Niet alleen praktisch, maar ook emotioneel. Tijdens een zwangerschap heb je veel aan je hoofd en moet je veel regelen terwijl je je toch vaak moe voelt. Het is dan een verademing om je huishouden aan iemand anders toe te vertrouwen. En Mesode is ook gewoon een supertoffe madam. Voor mij is ze onbetaalbaar. En ik wens alle mama’s een huishoudhulp als zij toe.

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Blog

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.

Blog

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Blog

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.