jongen aan het gamen
News

Maak jij je zorgen over het gamegedrag van je kind?

VAD (Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere drugs) ontwikkelde Game(L)over, een online vroeginterventietool over gamen, voor jongeren én hun ouders. De tool helpt de jongeren een inschatting te maken van de impact die het gamen precies heeft. Ouders krijgen info, handvatten en tips over zes onderwerpen uit veelgestelde vragen door ouders over gamen.

Veel kinderen, jongeren, en ook volwassenen houden van gamen. En daar is niets mis mee. Maar een minderheid van hen rijdt zich op een bepaald moment vast in een grijze zone waar het evenwicht tussen gamen en andere aspecten in het leven zoek raakt.

Opgroeiende kinderen en jongeren doen zichzelf tekort wanneer ze enkel maar gamen. Ze doen geen andere ervaringen meer op, en missen kansen om andere talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Ouders of begeleiders pikken vaak signalen van problemen op en maken zich daar zorgen over. 

Maak jij je zorgen over het gamegedrag van jouw kind? Tast hij of zij de grenzen af van wat nog oké is? Ontdek op www.gamelover.be tips om met je kind het gesprek over gamen aan te gaan.

Je kind kan bovendien in de gamerzone van Game(L)over terecht om stil te staan bij de plaats die gamen in zijn/haar leven inneemt.

Webinar Digitaal Bewust Opvoeden

In dit gratis webinar legt Matthias Dewilde je uit wat je zelf van gamen en social media moet kennen en hoe je de verslaving bij je kinderen binnen de perken houdt.

Herbekijk het webinar

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

kind
Blog

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Met kleine kindjes in huis moet je ogen op je rug hebben. Helan Kinderopvang geeft je tips om je huis zo veilig mogelijk te maken voor wanneer jouw kleintje begint rond te kruipen.

kind aan het spelen
Blog

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Hoe sociaal is digitaal?
Blog

Hoe sociaal is digitaal?

Erger jij je ook wel eens als je kinderen niets horen omdat ze met hun neus tegen een schermpje kleven? Je bent niet alleen.