Kinderen

Waarom een vakantiekamp jouw kind doet groeien

Het is weer (school)vakantie. Je wil je kind een leuke tijd geven en schrijft hem of haar daarom in voor een vakantiekamp bij Heyo (vroeger gekend als Idee Kids en Kriebels & Kuren). Top idee! Want wist je dat een Heyo vakantiekamp jouw kind niet alleen plezier geeft maar ook doet groeien?

Groeien op vakantiekamp

Groei staat centraal bij Heyo, het vroegere IdeeKids en Kriebels & Kuren. Binnen Helan, helemaal welzijn organiseert Heyo vakantiekampen voor kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar. Heyo wil kinderen en jongeren spontaan laten groeien door samen te ontdekken. En dat voel je op elk vakantiekamp.

Talenten ontwikkelen en groeien heeft niet enkel met uitblinken in bepaalde activiteiten te maken. Natuurlijk kan je kind iets nieuws leren door koekjes te maken, dieren te verzorgen, watersport te beoefenen, paard te rijden of knotsgekke knutselwerkjes te maken. Maar groei gaat verder dan dat. Denk maar aan vrienden maken, iemand durven aanspreken of blijven doorzetten tot iets lukt. Ook anderen helpen, leuke spelletjes bedenken of andere kinderen mee op sleeptouw nemen, zijn allemaal vormen van groei. 

Tijdens een vakantiekamp gaat je kind hier met en zonder begeleiding mee aan de slag. De omgeving stimuleert om op ontdekking te gaan. Om uitdagingen aan te gaan en nieuwe dingen te leren. Zowel op vlak van talenten als op sociaal vlak.

Mama van Maaike, Tatertheater

Ik was ongelooflijk trots dat mijn dochter durfde spreken voor een hele groep.

De Heyo monitoren zijn allemaal opgeleid om dat groeipotentieel te herkennen en je kind te stimuleren om te blijven groeien. 

Wanneer groei je?

Groeien begint vanuit geloven in jezelf. Hoe jouw kind over zichzelf denkt, bepaalt hoe hij of zij leert en zich ontwikkelt. Een kind dat vaak zegt dat het toch niet gaat lukken, sluit zich af voor nieuwe informatie of indrukken. En wie op groei gericht is, leert uit fouten.

Uitspraken als “Ik kan dat niet” kunnen een uiting zijn dat jouw kind vastzit in een fixed mindset. Als je kind een growth mindset heeft, zegt hij of zij: “Ik kan dat nóg niet”. Dan is je kind op groei gericht. Je kind gaat uitdagingen aan, leert uit fouten en beseft dat hij of zij door inspanning en zelfvertrouwen succes kan bereiken.

Thuis de groei van je kind ondersteunen? De monitoren van Heyo geven je graag 3 tips:

  • Detecteer uitspraken als “ik kan het niet”, “ik ben hier niet goed in” of “dit lukt me nooit”.
  • Spreek je kind erop aan en bedenk samen wat beter is om te denken of doen
  • Doe het samen! Loopt het niet helemaal als gepland? Dat is niet erg, van fouten kan je leren!

Benieuwd naar de vakantiekampen van Heyo?

Ontdek er alles over

Deel dit artikel

Tags
Kamp

Verder lezen

Op zoek naar een tof zomerkamp voor jouw kind?

Jongerenvakantie, speelpleinwerking of een zomerkamp: Helan zorgt dat het financieel haalbaar is. Kies het juiste kamp voor jouw kind, profiteer van je korting als Helan-klant, en krijg een terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

Volg de avonturen van je kind op onze vakantiekampen

Een dag op vakantiekamp is voor kinderen best wel intensief. Vaak zijn ze ‘s avonds zo uitgeteld dat ze het niet meer uitgebreid kunnen navertellen aan het thuisfront. Daarvoor hebben de organisatoren van Heyo een oplossing bedacht: bloggen!

Regen of sneeuw? Dit zijn de 6 leukste binnenactiviteiten voor kinderen

Kinderen hebben zo’n 2 uur beweging per dag nodig, maar op regenachtige dagen is dat niet zo vanzelfsprekend. Voetballen, ravotten of springtouwen gaat nu eenmaal niet zo goed binnenshuis. Gelukkig zijn er veel leuke alternatieve binnenactiviteiten voor kinderen die ervoor zorgen dat ze in beweging blijven én dat ze zich geen moment vervelen.

Een blik achter de schermen van de Heyo vakantiekampen

Een Heyo vakantiekamp: dat is voor vele kinderen en jongeren eindeloos plezier maken, de eigen talenten ontdekken en nieuwe vriendschappen sluiten. Het lijken de evidente ingrediënten voor een geslaagd vakantiekamp, maar dat komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Hieronder delen we alvast enkele keukengeheimen om telkens weer de ultieme vakantie-ervaring tot stand te brengen.