Blog

7 tips voor een ontspannen vakantie

Op vakantie vertrekken, daar kijk je het hele jaar naar uit. Maar eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen, is ontspannen niet altijd vanzelfsprekend. We geven je daarom enkele tips voor een volledig ontspannen vakantie.

Onze 7 tips:

 1. Vakantievoorpret 

  Van tevoren je vakantie plannen is niet alleen leuk, het zorgt er ook voor dat je vakantie zelf veel relaxter zal verlopen. Zoek al wat informatie over je bestemming op en denk alvast na over de kledij en andere spullen die je mee wilt nemen. Je hoeft natuurlijk niet alles al vast te leggen, maar probeer te genieten van het plezier vooraf. Dat zorgt voor minder stress tijdens je vakantie en je krijgt alvast een beetje een vakantiegevoel waardoor je vakantie zelf langer lijkt te duren. Win-win!
   
 2. Vertrek relaxt

  Een goed begin is het halve werk. Zorg dus dat je niet hoeft te haasten bij vertrek. Maak een (ruime) planning en hou je er ook aan. Zo voorkom je dat je straks gestresst in de auto, trein of het vliegtuig zit, want laten we eerlijk zijn: een gehaast vertrek is geen goede start van een ontspannen vakantie. 
   
 3. Gezond genieten

  Natuurlijk staat genieten tijdens je vakantie voorop. Er is maar weinig zo vervelend als voortdurend calorieën moeten tellen terwijl je langs het ontbijtbuffet in je hotel loopt. Toch is het ook tijdens de vakantie belangrijk dat je evenwichtig eet. En nee, dat hoeft helemaal niet saai te zijn. Met deze 9 tips heb je gegarandeerd een gezonde, gebalanceerde én ontspannen vakantie.
   
 4. Laat je werk thuis

  Voor een volledig ontspannen vakantie leg je al je verplichtingen even aan de kant. Probeer dus om je laptop thuis te laten en check je e-mail gewoon eventjes niet. Wil je toch een beetje op de hoogte blijven van wat er op je werk gebeurt? Probeer dan af en toe een momentje in te plannen om je mails te lezen. Maar zorg dat het niet als een verplichting voelt, want zodra je je gedwongen voelt om iets te doen, is het geen ontspannen vakantie meer. 
   
 5. Beweeg regelmatig

  Bij een ontspannen vakantie denken veel mensen aan eventjes helemaal niks doen, het liefst twee weken lang. Natuurlijk is het heerlijk om een hele dag bij het zwembad te liggen, maar af en toe bewegen zal er juist voor zorgen dat je je nog meer ontspannen voelt. Klinkt tegenstrijdig, maar het is echt waar. Plan dus regelmatig een beetje beweging in: ga joggen, maak een avondwandeling, ga dansen of zwemmen, maak plezier! Je zult zien dat je helemaal ontspannen terugkomt van vakantie. 
   
 6. Blijf in het moment

  Het geheim van een ontspannen vakantie? Geniet van elke seconde. Probeer in het moment te leven en maak je geen zorgen om dingen in de toekomst of in het verleden. 
   
 7. Ga voorbereid op reis 

  Is je reisverzekering in orde en moet je nog vaccins halen? Al dit soort zaken regel je best ruim op voorhand zodat je je daar tijdens jouw vakantie geen zorgen meer om hoeft te maken. In ons e-book vind je een overzicht van alles wat je moet regelen voor jouw vakantie.

Als je deze tips volgt dan staat je vast en zeker een ontspannen vakantie te wachten. Geniet ervan! 

Alles wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie

Heb je nog bijkomende vragen over wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie? In ons e-book kom je er alles over te weten.

Wat moet je regelen voor een zorgeloze vakantie? 

Lees er alles over in ons handig e-book

Download ons e-book

Deel dit artikel

Tags
Veerkracht

Verder lezen

Blog

Slaaptips voor pubers

Pubers die laat naar bed gaan en in het weekend tot ‘s middags blijven slapen, een gedrag waaraan veel ouders zich ergeren. Waarom hebben pubers nu zoveel slaap nodig? De reden voor dit slaapgedrag is niet wat je zou verwachten. Kom het hieronder te weten!

Blog

Je kind heeft faalangst. Wat kun je doen?

Faalangst is een hindernis in de ontwikkeling van een gezonde zelfwaardering. Het komt voor in situaties waarin je kind denkt te moeten presteren, bv. bij huiswerk maken, het onderhouden van sociale relaties, het beoefenen van sport, ...

Blog

Het is zover: het eerste examen

Examentijd! Voor veel studenten is dat een erg stressvolle periode. Leg je vandaag je eerste examen af? We wensen je veel succes! Maar hoe pak je dat nu aan, jouw eerste examendag? En hoe bezorg je jezelf niet onnodig meer stress?

Blog

Tips voor een goede relatie tussen pubers én ouders

De puberteit. Een periode gekenmerkt door heel wat onzekerheden, en communicatieproblemen tussen kinderen en hun ouders. We gingen ten rade bij psychologe Maruschka en Cedric van de Helan Luisterlijn.