Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Een goede organisatie van je koelkast kan al een groot verschil maken. Dankzij onze ervaring in duizenden huishoudens hebben we bij Helan Poets- en strijkhulp geleerd hoe we dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen. We geven je daarom graag enkele tips zodat we samen minder gaan verspillen!
Warme lucht stijgt en bij een standaardkoelkast zit het koelelement onderaan. Daardoor is het bovenaan en in de deur van je koelkast warmer, en onderaan koeler:
Twijfel je? Gebruik dan je ogen en neus. Zo kun je bijvoorbeeld koffie of suiker nog jaren na datum gebruiken.
Deel dit artikel
Verder lezen
Neem de tijd om voedingsetiketten te lezen. Hoeveel suiker zit er in de producten die je koopt? En waar moet je voor suikers vooral op letten? Wat staat er op een voedingsetiket?
Glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel van voedingsexpert Sandra Bekkari.
Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde en milieuverantwoorde voeding. Het resultaat: een nieuwe voedingsdriehoek en bewegingsdriehoek. In de voedingsdriehoek wordt ook de milieu-impact van voeding meegenomen. En wat blijkt? Wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.
Sommige voedingsmiddelen, zoals suiker, stimuleren de honger. Ze worden ‘orexigeen’ of eetlustopwekkend genoemd. Wil je gezond eten of een beetje afvallen, dan eet je ze best met mate.