Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Over ondervoeding en malnutritie wordt er weinig gepraat. Nochtans brengt ondervoeding heel wat risico’s met zich mee en is het dus belangrijk het te herkennen. Lees wat ondervoeding precies is, hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen.
Ondervoeding is niet altijd even makkelijk herkenbaar. Een belangrijke indicator voor ondervoeding of malnutritie is ondergewicht. Daarnaast zijn er nog een aantal elementen die mogelijk wijzen op ondervoeding:
Ondervoeding moet ernstig genomen worden, want het kan heel wat gevolgen hebben. Zo kan het zorgen voor een slechte wondgenezing, vergroot het de kans op doorligwonden en complicaties, geeft het een grotere vatbaarheid voor infecties, een langere opnameduur bij ziekenhuisopname, en zelfs een grotere sterftekans.
Ben of ken je iemand met ondervoeding? Of maak je je zorgen om iemand? Neem dan het best contact op met een arts of diëtist.
Een diëtist is meer dan een vermageringsspecialist. De diëtist begeleidt de patiënt richting een volwaardige voedingsinname om zo de ernstige gevolgen van ondervoeding te voorkomen, de voedingstoestand te verbeteren en/of om een verdere achteruitgang te voorkomen.
Deel dit artikel
Verder lezen
Zin in zoet maar niet in calorieën? Probeer dit zoete maar gezonde sapje van voedingsexpert Sandra Bekkari.
Neem de tijd om voedingsetiketten te lezen. Hoeveel suiker zit er in de producten die je koopt? En waar moet je voor suikers vooral op letten? Wat staat er op een voedingsetiket?
Niet alle koolhydraten hebben dezelfde invloed op je bloedsuikerspiegel. De glycemische index geeft dat verschil weer. Ontdek wat goed voor je is.
Heerlijk lichte koekjes met stevia, om van te genieten, met mate... van hotelschool Ter Groene Poorte.