
Quinoakoekjes met chocolade
Suiker- en lactosevrij tussendoortje met dadels, hazelnoten van voedingexpert Sandra Bekkari.
Maak de Suiker-reflex!
De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.
Ingrediënten
- 4 Medjoul dadels
- 50 g quinoavlokken
- 30 g amandelmeel
- 1½ el hazelnoten, fijngehakt
- 15 g pure chocolade (70% cacao), in stukjes
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- 1 el rijstmelk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit een kommetje water. Snijd de dadels middendoor en haal de pit eruit. Laat de dadels een 10-tal minuten weken in het water.
- Meng de quinoavlokken, het amandelmeel, de hazelnoten, de stukjes chocolade en het bakpoeder.
- Haal de dadels uit het water en mix met het ei. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed met je handen. Voeg de rijstmelk toe en meng opnieuw.
- Maak balletjes en duw goed aan. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze wat platter.
- Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.
Uit: Nooit meer diëten II, van Sandra Bekkari
Alles wat je moet weten over gezond eten
Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.
Verder lezen
Mini bananen-croque
Geef de klassieke croque-monsieur een gezonde twist met volkorenbrood en banaan als beleg.
‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie
Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.
Op een gezond nieuw jaar
2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.