Welke apps zijn betrouwbaar als je online hulp zoekt?

Tegenwoordig bestaan er tal van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Maar welke zijn betrouwbaar en doeltreffend? Op het platform onlinehulp-apps vind je wat je nodig hebt.

Een team van experten in wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid doorgelicht. Ze werden gescreend op helderheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Je kan het aanbod filteren op doelgroep, thema, taal en prijs. Elke app of website wordt ook uitgebreid beschreven, vaak met extra info van en voor professionals.
Ook fijn is dat er telkens een paar foto’s staan van hoe de tool eruit ziet. Dat geeft een goed beeld van de app en de mogelijkheden.

80 apps doorgelicht

Vijftig gescreende apps en websites zijn al beschreven. Tegen de zomer van 2021 worden het er tachtig. Ben je een webbouwer of organisatie? Dan kun je ook zelf een app of website aanbieden. Daarvoor moet je een aanmeldingsformulier invullen zodat kan nagegaan worden of de app of website aan de screeningscriteria voldoet. Je vindt meer info op de website. 

Meer info

Vind de gepaste app voor jou op www.onlinehulp-apps.be

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

Gratis webinar: Stop met musturberen

Jezelf te veel druk op leggen. Vinden dat je bepaalde dingen moet doen. Dat is musturberen. Helan deed onderzoek naar het musturbatiegedrag in Vlaanderen. En zag dat we collectief gebukt gaan onder al dat moeten.

25 april

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Sinds februari zijn 5 miljoen Oekraïners hun land ontvlucht, waaronder bijna 30.000 die zich hebben aangemeld op Belgische bodem. Tal van initiatieven werden al op poten gezet om hen te verwelkomen en te helpen met hun administratie. Ook op het vlak van preventie, welzijn en zorg.