News

Welke apps zijn betrouwbaar als je online hulp zoekt?

Tegenwoordig bestaan er tal van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Maar welke zijn betrouwbaar en doeltreffend? Op het platform onlinehulp-apps vind je wat je nodig hebt.

Een team van experten in wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid doorgelicht. Ze werden gescreend op helderheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Je kan het aanbod filteren op doelgroep, thema, taal en prijs. Elke app of website wordt ook uitgebreid beschreven, vaak met extra info van en voor professionals.
Ook fijn is dat er telkens een paar foto’s staan van hoe de tool eruit ziet. Dat geeft een goed beeld van de app en de mogelijkheden.

80 apps doorgelicht

Vijftig gescreende apps en websites zijn al beschreven. Tegen de zomer van 2021 worden het er tachtig. Ben je een webbouwer of organisatie? Dan kun je ook zelf een app of website aanbieden. Daarvoor moet je een aanmeldingsformulier invullen zodat kan nagegaan worden of de app of website aan de screeningscriteria voldoet. Je vindt meer info op de website. 

Meer info

Vind de gepaste app voor jou op www.onlinehulp-apps.be

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.