News

Reisplannen? Geen tweede booster nodig, wel certificaat vernieuwen

Wie komende zomer een reis plant, doet er goed aan controleren welke COVID-19-maatregelen er gelden in het land van bestemming. Vergeet ook zeker je certificaat niet te vernieuwen.

Je vindt de geldende coronamaatregelen op de website van buitenlandse zaken.

Momenteel vraagt geen enkel land een tweede boosterdosis als voorwaarde om het land te mogen bezoeken. De vaccinatiecentra gaan momenteel dus niet in op vragen van reizigers voor een tweede booster.

Een volledige vaccinatie met één boosterdosis is dikwijls wel nodig om zonder hinder te kunnen reizen. Je kan je vaccinaties aantonen met een vaccinatiecertificaat. Let wel op: deze certificaten kunnen “vervallen” en moet je na een jaar vernieuwen.

Je opent daarvoor jouw covid safe app en gebruikt de knop ‘Controleer op nieuwe certificaten’ om vaccinatiecertificaten van ouder dan 1 jaar terug als geldige certificaten te activeren.

Meer info over het certificaat

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.