News

Nieuw bij Helan: uitgebreide gezondheidsscan op basis van AI

Van je hartslag tot je ademhalingsfrequentie: het zijn belangrijke gezondheidsindicatoren die je best van tijd tot tijd meet. Helan Onafhankelijk ziekenfonds en de Gentse start-up IntelliProve slaan de handen in elkaar om dit proces te vereenvoudigen. IntelliProve's gezichtsscantechnologie maakt het namelijk mogelijk om binnen enkele seconden een nauwkeurige welzijnscheck uit te voeren op basis van artificiële intelligentie (AI).

De Gentse Health Tech start-up IntelliProve ontwikkelde in 2021 een gezichtsscantechnologie die binnen enkele seconden nauwkeurig de gezondheidsparameters van een gebruiker meet.

Deze technologie stelt gebruikers in staat om op een snelle en contactloze manier zowel fysiologische als geestelijke parameters, waaronder hartslag, ademhalingsfrequentie en hartvariabiliteit, te bepalen met behulp van de camera van een smartphone, tablet of laptop. 

Het enige wat je hoeft te doen, is twintig seconden lang in de camera kijken en de technologie doet de rest. Telkens wanneer het hart pompt, wordt er bloed door de bloedvaten van het gezicht gestuurd. Op basis van de kleurveranderingen in het gezicht voert de gezichtsscansoftware zijn metingen uit.

Na de scan ontvang je, na beantwoorden van enkele vragen een uitgebreid gezondheidssrapport, waarbij de resultaten vergeleken worden met wetenschappelijke referentiewaarden. De Welwijzer geeft je bovendien ook concrete tips om aan de slag te gaan met een gezondere levensstijl.

Joeri Tulkens CEO en medeoprichter van IntelliProve

We zijn verheugd dat een grote speler als Helan Onafhankelijk ziekenfonds ervoor kiest om samen te werken met een jong technologiebedrijf zoals IntelliProve. Dit bewijst dat Helan volop inzet op innovatie en digitalisering en openstaat voor nieuwe technologieën. Het is altijd ons doel geweest om digitale gezondheidszorg op een zo toegankelijk mogelijke manier beschikbaar te maken voor iedereen. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de dienstverlening van Helan door haar gebruikers objectieve inzichten te bieden over hun algemeen welzijn.

Goede en betrouwbare gezondheidszorg is een belangrijke pijler voor Helan Onafhankelijk ziekenfonds en daarom gaan we kwalitatieve partnerschappen aan om die boodschap te ondersteunen. Deze nieuwe samenwerking met IntelliProve is de derde speler in ons ecosysteem van gezondheidspartners.

Helan werkt al samen met FibriCheck, een app waarmee je je hartritme kan monitoren, en SkinVision, waarmee je snel en makkelijk moedervlekken kan controleren. Deze gebruiksvriendelijke apps gebaseerd op medische kennis bouwen mee aan je welzijn en gezondheid.  

Kim Smets preventieverantwoordelijke bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds

We willen nóg meer nadruk leggen op levensstijl en gezondheid. Om klanten aan te moedigen gezondere keuzes te maken, moeten we hen eerst meer inzicht geven hierover. Hier speelt IntelliProve een sleutelrol. Bij Helan willen we onszelf steeds uitdagen en innovatie omarmen, en daarom zijn we zo enthousiast over deze samenwerking. IntelliProve past perfect bij onze focus op eenvoud, persoonlijke aanpak en digitalisering.

Probeer het zelf!

Doe de test

Hoe ziet jouw gezondheidsprofiel eruit?

Gaat het goed of kan het beter?

Doe de test

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.