Gaat het goed of kan het beter?

Pak je gezondheid aan met de Welwijzer. Hoe ziet jouw gezondheidsprofiel eruit? Welke kleine stappen kan jij zetten om je gezondheid te verbeteren?

Doe de test

Welwijzer: krijg inzicht in je mentale en fysieke gezondheid

Hoe gezond is jouw eetpatroon? Slaap je voldoende? Sta je mentaal sterk in je schoenen? De Welwijzer is een zorgvuldig opgestelde vragenlijst, in samenwerking met experten.

Doe de test en krijg een duidelijk beeld van jouw gezondheid. Je krijgt verbeterdoelen en praktische tips om die doelen te behalen. Zo neem jij je gezondheid in handen.

 

Wat mag je verwachten?

Doe de test en krijg praktische tips om je gezondheid in handen te nemen.

Start de Welwijzer

1: Vragenlijst

Vul vragen in over je levensstijl, je slaapgewoontes, mentale gezondheid en meer. Krijg uitgebreide feedback en tips voor jouw gezondheid.

2: Gezondheidsscan (optioneel)

Je kan ervoor kiezen om een bijkomende test te doen aan de hand van een gezondheidsscan i.s.m. IntelliProve. Deze scan meet o.a. je hartslag en stress.
 

Start de Welwijzer

3: Adviesgesprek (optioneel)

Weet je niet waar te beginnen of zit je nog met vragen na de Welwijzer? Plan een gratis online gesprek in met één van onze gezondheidsexperts. Samen met jou bekijken ze welke stappen je best zet om aan je gezondheid te werken. 

Wat wil jij aanpakken?

Als je de welzijnstest invult, krijg je automatisch een gedetailleerd rapport over jouw gezondheid. Maar ook zonder gezondheidstest hebben we heel wat tips voor je om je gezondheid in handen te nemen.

Meer gezondheidstesten

Zit jij teveel stil? Hoeveel suiker mag je eten? Musturbeer jij ook teveel? Doe de tests en krijg advies en praktische tips.

Musturbeer jij ook te veel?

Nee, het is niet wat je denkt. En ja, je doet het waarschijnlijk regelmatig. Musturbeer jij ook te veel? Doe hier de test en kijk je musturbatiegedrag in de ogen.

Hoeveel suiker mag je eten?

Is jouw suikerverbruik gezond? Doe de suikertest en volg ons online begeleidingstraject voor een gezonder leven met minder suiker.

Zit jij te veel stil?

De zittest maakt je bewust van je zitgedrag en hoeveel je elke dag écht beweegt. En we zetten je meteen in beweging. Niet aarzelen. Doen!

Hoe fit in je hoofd ben jij?

Zit je hoofd vol vragen, twijfels, angsten en schuldgevoelens? Is het je soms allemaal te veel? Of blijf jij mooi in balans? Doe de test en meet je mentale veerkracht.

Welk toerke past bij jou?

Frisse lucht, daglicht en beweging: er zit zoveel goeds in een half uurtje buiten bewegen. Doe de test en ontdek 3 toerkes die jou op het lijf geschreven zijn.

Welzijn begint bij jezelf graag zien

Jezelf graag zien, of mild zijn voor je lichaam én je geest, kan wonderen doen voor je welzijn. Begin er vandaag nog aan met onze tips.

Hoeveel weet jij over slaap?

Test je kennis over slaap, en ontdek de beste tips voor een goede nachtrust. Want een goede nachtrust begint gek genoeg overdag! Ontdek waarom.

Waarom vaccineren?

Over vaccins en vaccinatie doen heel wat misverstanden, vragen en twijfels de ronde. Wat weet jij over vaccins? Doe de test en kom het te weten.

Verbeter je welzijn stap voor stap

Het hoeft niet perfect te zijn

Wees niet te streng voor jezelf. En geniet. Als je een gezonde basis hebt, dan moet het kunnen om af en toe een minder gezonde keuze te maken.

Icon

Kleine stappen, groot verschil

Je hoeft niet van de ene dag op de andere heel je leven om te gooien. Begin klein en wees lief voor jezelf.

Icon

Eerst de basis, dan de details

Genoeg slapen, elke dag wat bewegen en genoeg groenten eten is een goed begin.

Icon

Begin gewoon vandaag

Waarom nog aarzelen, uitstellen of wachten op het geschikte moment? Begin gewoon vandaag en de moeilijkste stap is alvast gezet.

Icon
Mentale problemen

Webinar: Mentale problemen bij je dierbare, hoe ga je ermee om?

Heeft iemand in jouw dichte omgeving te maken met een psychische kwetsbaarheid zoals een depressie of burnout? Dan kan ook jouw leven hierdoor sterk beïnvloed worden. 

Kom meer te weten over het onstaan van de psychische kwetsbaarheid en hoe je voor jezelf kan blijven zorgen in uitdagende periodes.

Herbekijk gratis

Gezonde plannen? Wij steunen ze!

Bij Helan hebben we heel wat voordelen die jou en je fysieke of mentale gezondheid ondersteunen.

En er is meer. Ook een tripje naar de wellness kan je mentaal welzijn goed doen.

Ontdek alle Helan-voordelen

Disclaimer: De bedoeling van het resultaat gegeneerd door de Welwijzer van Helan Onafhankelijk ziekenfonds is enkel om je, op basis van jouw levensstijlgewoonten, algemene gezondheidsinformatie en -tips mee te delen. Dit rapport heeft niet als doel om bij jou een diagnose te stellen, noch om je gezondheidstoestand te onderzoeken, noch om ziekten of gebrekkigheden op te sporen. De Welwijzer vervangt geen medisch advies naar aanleiding van een consultatie en/of medische onderzoeken bij een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.