Speelgoed om je kind te ontwikkelen

Wil je je kind uitdagingen aanbieden zodat hij/zij zich optimaal ontwikkelt? Met dit speelgoed zit je goed!

Spelenderwijs leren

Je baby ontdekt de wereld. Hij/zij leert vanalles van jou en van z'n omgeving. Het juiste speelgoed zorgt ervoor dat je baby zich optimaal ontwikkelt. Onze experts van Helan Zorgwinkel geven je graag tips en advies.

Onderverdeling per categorie

Stimuleer de motoriek van je kindje

Je kindje leert in de eerste levensjaren enorm veel bij op vlak van motoriek. Die kleine, slapende baby verandert in een mum van tijd in een vrolijke, spelende peuter. 

Zodra je baby interesse krijgt in de wereld om zich heen, kan je samen de fijne en grove motoriek oefenen. Vanaf de leeftijd van 1 jaar gaat het écht hard met die motorische ontwikkeling. Je kindje kan nu steeds beter spelen en begint misschien zelfs al te stappen.

Enkele tips om de motoriek van je kindje te stimuleren:

  • Ruimte: geef je kind letterlijk en figuurlijk de ruimte om te ontdekken. Zorg voor voldoende vrije ruimte voor je kindje en laat hem/haar op eigen houtje nieuwe dingen verkennen.
  • Veiligheid: je weet pas hoe gevaarlijk sommige dingen zijn zodra je kindje op verkenning gaat. Scherpe randen aan de tafel, stopcontacten, een kast vol glazen, ... Zorg ervoor dat de ruimte veilig is voor je kleine ontdekkingsreiziger. Een zachte ondergrond is ook een goed idee.
  • Eigen tempo: elk kind is anders. Daardoor ontwikkelt jouw kindje ook op z'n eigen tempo. Vergelijk niet te veel met de ontwikkelingen van neefjes, nichtjes of kinderen in de vriendenkring. 

Scoot and Ride


 

Meer info

Wobbel


 

Meer info

MOES Play

Meer info

stapelstenen

Stapelstenen van Stapelstein

Dit speelgoed is enorm veelzijdig. Je kindje kan de motoriek oefenen door te stapelen of over de stenen te lopen.

Draai de stapelstenen om en je creëert een heel nieuw spelmoment. Nu kan je kindje spulletjes in de stenen leggen en er weer uit nemen. Of kleuren oefenen door bv. gele autootjes in de gele steen te leggen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ontdek de stapelstenen

Sensorisch spel

Een andere manier om je kindje te ontwikkelen is door sensorisch spel. Laat je kleintje kennis maken met verschillende kleuren en structuren.

De stapelstenen zijn een ideale aanvulling voor sensorisch spel, maar zeker geen must. Je kind kan perfect met sensorisch spel op tafel of in een bakje aan de slag.

Sensorisch betekent zintuiglijk. De zintuigen zijn je ogen, oren, huid, neus en mond, en ook de minder bekende zintuigen zoals het evenwichtsorgaan, het gevoel uit spieren en gewrichten en zelfs vanuit de inwendige organen.

Sensorisch speelgoed is niet enkel goed voor de ontwikkeling, het helpt ook bij overprikkeling

Wat is sensorisch spel en hoe ga je ermee aan de slag?

In onze blog leggen we je de basisprincipes, voordelen en meer uit.

Lees meer

Sensorische blokken


 

Meer info

Snoezeltafel


 

Meer info

Touch & match bord


 

Meer info

Meer sensorisch speelgoed ontdekken?

Ontdek het volledige aanbod

Sociale ontwikkeling

Fantasiespel, sensorisch spel en andere creatieve bezigheden zijn geweldig voor de ontwikkeling van je kind. Je kind leeft zich in, speelt scenario's in zijn of haar hoofd na en oefent daarbij vaak op de taalontwikkeling.

Spelen met anderen zorgt ervoor dat je kind ook op sociaal vlak ontwikkelt. Je kind leert delen, écht samen spelen en communiceren met andere kindjes. Dat gebeurt vanzelf in de kinderopvang of op school. Maar ook vakantiekampen zijn een ideale manier om je kindje sociale vaardigheden aan te leren.

Wist je dat je al vakantiekampen hebt vanaf 3 jaar? Bovendien krijg je als Helan-klant je eerste vakantiekampje gratis.

Ontdek de vakantiekampen van Heyo

 

Helan Zorgwinkel

Verzorgingsproducten, educatief speelgoed en meer. Reken op mooie kortingen in de Helan Zorgwinkel.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Bsit Kinderoppasdienst

Met Bsit vind je zo een betrouwbare kinderoppas. Je krijgt 50% korting op een Bsit-jaarabonnement dankzij Helan.

Buitenschoolse opvang voor kinderen met een handicap

De buitenschoolse opvang voor je kindje met een beperking betalen we tot 2,5 euro per dag terug. Lees er alles over.