News

De vaccinatieteller: alle cijfers over de vaccinatie tegen COVID-19 in één oogopslag

De situatie rond de Covid-19-pandemie verandert elke dag. Het aantal gevaccineerden, het aantal ziekenhuisopnames,... Sciensano, het Belgisch Instituut voor Gezondheid, verzamelt dagelijks al deze cijfers om ze toegankelijk te maken in een dynamische grafiek.

Vaccinatie in België 

Hoeveel mensen zijn er nu eigenlijk al gevaccineerd in België? De campagne is nog niet zo lang geleden gelanceerd, maar Sciensano deelt nu al informatie mee over het aantal mensen dat met een eerste dosis is ingeënt. Elke dag zal het aantal gevaccineerden in Brussel, Vlaanderen en Wallonië bekendgemaakt worden, plus het totaal voor België. Zo krijgen we ook een idee van hoeveel procent van de bevolking al gevaccineerd is. Deze cijfers zullen uiteraard elke dag stijgen, naarmate de vaccinatiecampagne vordert. 

Alle cijfers 

Alle cijfers over de pandemie van het coronavirus zijn ook terug te vinden op de verschillende tabbladen van de rubriek COVID-19 op de site van Sciensano: ziekenhuisopnames, sterfgevallen, besmettingen per provincie, ... Deze cijfers zijn betrouwbaar en worden dagelijks bijgewerkt. De interpretatie ervan is minder evident, die vereist doorgaans wel een woordje uitleg van een deskundige.

Meer info? 

De door Sciensano verspreide informatie is betrouwbaar en op de website van het instituut vind je een groot aantal cijfers over de verspreiding van het coronavirus in ons land.
Hier kan je raadplegen hoeveel Vlamingen in jouw regio al gevaccineerd zijn. Deze vaccinatieteller toont elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-19-vaccin.
Of bekijk de dynamische grafieken voor heel België.

Deel dit artikel

Tags
Vaccin

Verder lezen

02 april
Blog

Risicopatiënt? Lees alles over het coronavaccin voor risicopatiënten

Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?

Blog

Checklist: stel doktersafspraken en check-ups niet uit

De versoepelingen in het kader van de coronacrisis zijn al een tijdje ingezet. Het is belangrijk om doktersafspraken en preventieve check-ups niet uit te stellen. We geven graag een overzicht.

Blog

Ga je op reis? Denk aan je vaccinaties

Als je op reis gaat, moet je aan heel wat denken. Wat neem je mee in je koffer? Welke documenten heb je nodig? En zijn er bepaalde vaccins die je best laat zetten?

Blog

Wat te doen bij griep

Tijdens de jaarlijkse griepperiode, van oktober tot april, is de kans op besmetting met het griepvirus het grootst. We bespreken hier de verschillende griepsymptomen; vertellen je of je medicatie kan nemen, en geven advies over de griepvaccinatie.