Beweegcoach met Bewegen Op verwijzing

Wil je meer bewegen, maar weet je niet hoe? Vraag je huisarts of zorgverstrekker naar Bewegen Op Verwijzing. Een coach in je buurt stelt samen met jou een beweegplan op en motiveert je om meer beweging in te bouwen in je dagelijks leven. 

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

Wettelijke terugbetaling

De Vlaamse overheid vergoedt de kosten. Zelf betaal je een maximale beperkte bijdrage. 

Hij of zij kan je naar zo’n professionele begeleider doorverwijzen met een verwijsbrief. Je belt nadien zelf naar de coach voor een afspraak. Tijdens de eerste ontmoeting stelt de coach samen met jou een beweegplan op maat op. 

Bewegen Op Verwijzing werkt met een puntensysteem. Je ontvangt gedurende 2 kalenderjaren 84 punten waarmee je naar een Bewegen Op Verwijzing-coach kan gaan.

Je kiest zelf hoe je die punten gebruikt: 

  • voor persoonlijke begeleiding: 3 punten per kwartier = 12 punten per uur
  • voor groepsbegeleiding: 1 punt per kwartier = 4 punten per uur

Vind een coach via www.bewegenopverwijzing.be

Neem steeds een recente kleefzegel van je ziekenfonds mee en toon hem aan jouw coach.

Voor een individuele begeleiding van één uur gaan er 12 punten af. Voor een groepsbegeleiding van één uur gaan er 4 punten af.
 

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je moet een verwijsbrief van een verstrekker voorleggen aan de Bewegen Op Verwijzing-coach.

Helan-voordeel: 25 euro terugbetaald

Helan ziekenfonds betaalt je jaarlijks 25 euro terug voor Bewegen Op Verwijzing wanneer de wettelijke ziekteverzekering niet tussenkomt.

Dit betaalbewijs heb je nodig om de terugbetaling aan te vragen.

Stuur het betaalbewijs per post naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.

  • Je bent in orde met je ziekenfondsbijdragen.
  • Je hebt een verwijsbrief van een verstrekker.
  • Je komt niet in aanmerking voor de wettelijke terugbetaling of je punten zijn daar reeds opgebruikt.
  • Je kan niet genieten van dit voordeel als je al gebruik maakte van het voordeel preventieve sportonderzoeken.

Wil jij ook genieten van onze voordelen?

Klant worden bij Helan Ziekenfonds is heel eenvoudig. Sluit online aan of laat je adviseren door één van onze medewerkers. De keuze is aan jou!

Sluit aan of Vraag vrijblijvend advies

 

Veelgestelde vragen

De verstrekker kan een huisarts, podoloog, apotheker, verpleegkundige, ergotherapeut, kinesitherapeut, maatschappelijk werker, vroedvrouw, diëtist of psycholoog zijn.

Een traject met een BOV-coach (= Bewegen op Verwijzing-coach) duurt 6 maanden. Eerst volgt er een kennismakingsgesprek en dan een aantal tussentijdse contacten om het beweegplan op te volgen. Op het einde volgt nog een afrondingsgesprek om het traject samen te evalueren. De coach bekijkt dan met jou hoe je die nieuwe actieve levensstijl zelfstandig kunt verderzetten. 

Het voordeel Bewegen Op Verwijzing is niet cumuleerbaar:

 

Zijn je punten op? Dan kan je nog wel naar je coach, maar dan betaal je het volledige tarief: 

  • Voor een individuele begeleiding door een professionele beweegcoach betaal je een persoonlijke bijdrage van maximum 20 euro per uur. Heb je recht op de verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je maximaal 1 euro per kwartier (4 euro per uur).
  • Voor een groepsbegeleiding betaal je een persoonlijke bijdrage van maximum 4 euro per uur. Wie recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming betaalt maximum 2 euro per uur.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Hospitalia, de hospitalisatieverzekeringen via Helan.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Arbeidsongeschiktheid en uitkering

Wat te doen bij arbeidsongeschiktheid? Wanneer wordt je ziekte-uitkering uitbetaald? Wat zijn je rechten en plichten?