Helan Luisterlijn

Omdat praten helpt, biedt Helan ziekenfonds je een luisterend oor. Reken op gratis psychologische ondersteuning via de Helan Luisterlijn. 

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

Krijg tot 5 gesprekken gratis

Als klant van Helan Ziekenfonds heb je recht op 5 gratis gesprekken per jaar met een erkende psycholoog via de Helan Luisterlijn.

  • Bellen kan van maandag tot vrijdag tussen 8 en 21u. Je hoeft geen afspraak te maken en er zijn geen wachtrijen. Als alle psychologen aan de lijn zijn, duurt het maximum 24 uur voor een psycholoog je terugbelt.

Geef je naam, voornaam en geboortedatum op.

Het verkennend gesprek en de consultaties worden automatisch met Helan ziekenfonds verrekend.

Je moet in orde zijn met je ziekenfondsbijdrage.

Wil jij ook genieten van onze voordelen?

Klant worden bij Helan Ziekenfonds is heel eenvoudig. Sluit online aan of laat je adviseren door één van onze medewerkers. De keuze is aan jou!

Sluit aan  Vraag vrijblijvend advies

 

Veelgestelde vragen

De Luisterlijn werkt volledig onafhankelijk van het ziekenfonds en houdt zich strikt aan het beroepsgeheim.

De psycholoog brengt samen met jou de noden in kaart. Indien nodig kan de psycholoog je doorverwijzen naar een andere zorgverstrekker. 

Het eerste kennismakingsgesprek gebeurt altijd telefonisch. Hierna kan je kiezen of je de volgende gesprekken telefonisch of via videochat wil laten doorgaan.

Dienst Maatschappelijk Werk

Informatie, ondersteuning en advies over zorgoplossingen en financiële steun. Reken op de experts van de Dienst maatschappelijk werk van Helan.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Hospitalia, de hospitalisatieverzekeringen via Helan.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Arbeidsongeschiktheid en uitkering

Wat te doen bij arbeidsongeschiktheid? Wanneer wordt je ziekte-uitkering uitbetaald? Wat zijn je rechten en plichten?