Gratis webinars herbekijken

Heb je een interessante webinar gemist? Of wil je bepaalde informatie nog eens opnieuw bekijken? Hier vind je alle webinars van de afgelopen maanden. Herbekijk ze zoveel je wil. Kijk zeker ook naar ons aanbod live webinars.

Herbekijk de webinars

Beter slapen, een droom?
 

De kwaliteit van je slaap heeft een impact op je mentale én fysieke gezondheid. Maar wat doe je eraan? Krijg alle tools en 14 tips om je slaap te verbeteren.

Webinar ademen

Ademen als tool voor een betere gezondheid

Bewust ademen is een krachtig instrument om je mentale en fysieke gezondheid te versterken. Een ademexpert van Moonbird legt uit welk effect ademen op je lichaam en geest heeft.

Webinar ademen

Zelfzorg tijdens de eerste 1000 dagen

Wat is zelfzorg en hoe pas je dat toe in de praktijk? An-Sofie Van Parys geeft je tips om zo jouw mentale welzijn als kersverse ouder te versterken.
 

Webinar Zelfzorg

Kleine voornemens gaan langer mee

Iets doen aan je voeding, beweging, slaap of mentale gezondheid? Gewoon beginnen. Met die eerste kleine stap. Want die is altijd beter dan gewoon niets doen. Psycholoog & coach Cedric Arijs legt uit hoe je je goede voornemens dit jaar wél volhoudt.

Webinar Deconnecteren

Hormoonverstoorders

Wat is een hormoonverstoorder? De meerderheid van de Vlamingen heeft er nog nooit van gehoord. Toch vind je ze overal terug. Christian Horemans legt tijdens dit webinar wat hormoonverstoorders zijn en de impact op onze gezondheid.

Webinar Deconnecteren

Assertief communiceren

Leer hoe je je eigen mening kan uiten en tegelijk rekening te houden met de belangen van je gesprekspartner. Psychologe Julie Denis legt uit wat assertief communiceren precies inhoudt, en welke andere communicatiestijlen er zijn. 

Webinar Deconnecteren

Voorafgaande zorgplanning

In dit webinar legt professor Distelmans hoe je aan voorafgaande zorgplanning kan doen. Het wordt een interactieve sessie met waardevolle inzichten over wilsverklaringen. Hij leert je over de regelgeving, hoe je een wilsverklaring invult en welke soorten er bestaan.

Webinar Deconnecteren

Borstvoeding: van aanhappen tot zuigflesjes

Tijdens deze webinar krijg je alle info over borstvoeding. Vroedvrouw Elisabeth Vanwinkel en Stéphanie Schamp van Helan Zorgwinkel geven concrete tips en advies bij het geven van borstvoeding.

Webinar Deconnecteren

Mentale problemen bij je dierbare, hoe ga je er mee om?

Woon je samen met iemand met een psychische kwetsbaarheid? (depressie, bunout, ...) Ben je de partner, ouder of een naast familielid? Volg dan het webinar met psychotherapeut Lennie Van Proeyen, en krijg een antwoord op tal van vragen.

Webinar Deconnecteren

Faalangst bij kinderen

Krijg waardevolle inzichten en concrete tips om het faalangstmonster bij kinderen te bestrijden. Na deze webinar laat Vanessa Lauwers je beter begrijpen wat faalangst is en hoe je het kan herkennen bij kinderen. Ze geeft je effectieve tools om hen te helpen.

Webinar Deconnecteren

Deconnecteren van je werk

Je losmaken van je werk verhoogt je welzijn én levert tijdswinst op. Maar ‘deconnecteren’ is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dr. Inge Declercq reikt je bruikbare tools aan.

Webinar Deconnecteren

Schrijf je in voor de gratis webinars

Je geest verruimen, ook dat is welzijn. Daarom organiseren we gratis webinars over verschillende onderwerpen.

Ontdek het aanbod

Imposter syndroom

Lennie Van Proeyen legt je uit wat het imposter syndroom is en hoe je hiermee kan omgaan. Mogelijke oorzaken en invloeden worden besproken, maar er wordt ook gekeken om de kern van het syndroom aan te pakken. 

Webinar Imposter syndroom

Je bekkenbodem

Je bekkenbodem is een bijzonder boeiend deel van je lichaam, maar velen onder ons weten er te weinig over. Dit webinar boordevol duidelijke info, prachtige beelden, praktische tips én oefeningen waarmee je als vrouw zelf aan de slag kan.

menopauze

Ga sarcopenie kordaat te lijf

Dirk Cambier legt je uit wat sarcopenie (afname van je spiermassa en kracht) is, wat de oorzaken zijn en wat je ertegen doet. Beweging is de sleutel tot een lang, zelfstandig leven.
 

hartcoherentie

Help, ik kan het niet laten!

Trees Peersman legt je uit op welke manier je jouw snoepgedrag blijvend onder controle krijgt. Met de juiste inzichten en geschikte oplossingen lukt het om grip te krijgen op de snoepdrang en gezond te genieten, zonder te hervallen in oude gewoontes.

PAS

Personenalarmsysteem

Wil je graag in alle comfort veilig gevoel zowel binnen als buiten? Of ben je mantelzorger voor je ouders en blijf je graag in direct contact met hen? Dan is een personenalarmsyteen een goede oplossing. We geven je graag alle info tijdens dit webinar.

PAS