Kinderopvang

Problemen in de kinderopvang: "Meer vragen van ouders, maar ook meer complimenten en dankbaarheid"

Het doet veel kinderbegeleiders wellicht pijn in het hart om te zien hoe de kinderopvang de laatste weken en maanden in het nieuws komt. Zeker nu er opnieuw twee crèches gesloten zijn, in Keerbergen en Oudenaarde, groeit bij veel ouders de bezorgdheid. Sommige ouders hebben daardoor plots minder vertrouwen in de kinderopvang. En dat weegt, zegt Lisa De Grève, pedagogisch coördinator bij de Kinderopvang van Helan.

Contact

Wenst u Filip Standaert te spreken, of te filmen in één van onze kinderdagverblijven? Contacteer ons gerust. 
Sarah Masschelein
Woordvoerster Helan
sarah.masschelein@partena-ziekenfonds.be
0474/87 43 86

Of contacteer ons via deze link.

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.