Ben je goed verzekerd?

Natuurlijk wil je jezelf en je (ongeboren) kind optimaal beschermen. Dat doe je met een goede zorgverzekering. Ontdek waar je op moet letten en hoe je de passende verzekering kiest voor jouw gezin.

Heb je al een hospitalisatieverzekering?

Mijn Helan toont je in een oogopslag welke hospitalisatieverzekering je hebt en wat je polis dekt. Meld je aan op Mijn Helan.

Zoek je nog je perfecte match in ons verzekeringsaanbod? Lees dan vooral verder.

De snelste weg naar de juiste hospitalisatieverzekering?

Bekijk welke verzekering bij je past en maak kennis met je opties.

Download ons e-book

De verzekering die bij je past

Elk gezin is anders. Ook de wensen en noden voor je hospitalisatieverzekering zijn dus niet dezelfde als die van je buur of je beste vriendin. Daarom biedt Helan verschillende hospitalisatieverzekeringen aan, met uiteenlopende polissen en voorwaarden.

Een stevige kostendekkende formule zonder leeftijdsbeperkingen.

Meer over Hospitalia.

Uitgebreidere hospitalisatieverzekering, zonder jaarlijks plafondbedrag en met een extra dienstenpakket.

Meer over Hospitalia Medium.

De beste dekking voor hospitalisatiekosten, inclusief terugbetaling van hoge eresupplementen in een eenpersoonskamer.

Meer over Hospitalia Plus.

Heb je al een hospitalisatieverzekering via het werk? Met onze wachtpolis blijf je betaalbaar verzekerd als je van job verandert of met pensioen gaat.

Meer over Hospitalia Continuïteit.

ziekenhuisopname

Ben je nog niet extra verzekerd?

Denk je eraan om een hospitalisatieverzekering te nemen, sluit je dan best aan voordat je zwanger bent. Er geldt immers een wachttijd: het duurt dan 9 maanden voor je terugbetalingen krijgt bij een ziekenhuisopname. Vanaf de 7de maand van je wachttijd heb je wel recht op terugbetaling bij een verblijf in een tweepersoonskamer.

Sluit je hospitalisatieverzekering af

Jezelf en je gezin beschermen tegen hoge ziekenhuiskosten? Aansluiten bij Hospitalia is een fluitje van een cent.

Sluit online aan

Vul je gegevens in en sluit online aan bij de Hospitalia die het best bij je past.

Maak een afspraak

Je aansluiting voor jou geregeld? Plan een afspraak met een Helan-klantenadviseur in je dichtstbijzijnde kantoor, of boek een videocall of telefonisch overleg in.

Vraag persoonlijk advies

Nog vragen? Vraag vrijblijvend advies. Een klantenadviseur neemt contact met je op.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Kies de formule die bij je past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Een brede kijk op jouw welzijn

Gezond zwanger worden? Zo pak je het aan!

Een kinderwens en dus van plan om zwanger te worden? Prachtig nieuws! Alvast dit: in de eerste weken van je zwangerschap weet je vaak nog niet dat je zwanger bent. Toch zijn die eerste weken cruciaal. Je baby in goede omstandigheden laten groeien begint immers al vanaf het moment dat je beslist aan kinderen te beginnen. Of stopt met je voorbehoedsmiddel.

Wat met je voeding tijdens je zwangerschap?

Een zwangerschap is geen reden om voor twee te eten. Eet vooral gevarieerd, gezond en in normale porties. Met sommige soorten voeding ben je tijdens je zwangerschap beter voorzichtig.