Samenwonen

Ga je samenwonen met je partner? Proficiat! Als koppel bij Helan aansluiten is sowieso een goed idee. Zo verlopen al je terugbetalingen via dezelfde weg en moet je bij wijzigingen maar één ziekenfonds inlichten. Dat bespaart je heel wat administratie.

Wettelijk samenwonen

De kruispuntbank brengt Helan automatisch op de hoogte als je wettelijk samenwoont. Afhankelijk van jullie persoonlijke situatie, wordt de samenwonende een gerechtigde of een persoon ten laste:

  • Als jullie allebei een werken of een vervangingsinkomen genieten, moet je ook allebei als een gerechtigde bij het ziekenfonds aansluiten.
  • Als één van jullie geen of een beperkt inkomen heeft, kan het ziekenfonds de partner met onvoldoende inkomsten inschrijven als een persoon ten laste van de partner met een hoger beroepsinkomen.

 

Feitelijk samenwonen

Ga je feitelijk samenwonen, dus zonder een wettelijke verklaring af te leggen bij de gemeente? Meld dit dan zelf aan Helan.

Wil je graag samen met ons je situatie bekijken? We helpen je graag verder

Contacteer ons

Sluit online aan

Samen aansluiten bij Helan

Kies voor een onafhankelijk ziekenfonds dat jou optimaal verzekert. Regel je aansluiting digitaal, en wij doen de rest. Is een van jullie al klant? Dan krijg je een cadeaubon van 30 euro als je partner een kennismakingsgesprek met ons aangaat.

Word klant

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Dentalia Up

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 4.000 euro terug voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Waarom kiezen voor Helan Thuiszorg?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Helan Thuiszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden.

Blog

Is je gezinssituatie belangrijk voor de keuze van je ziekenfonds?

De keuze van een ziekenfonds krijg je vaak van kinds af mee. Zij hebben lang geleden een keuze gemaakt, die op hun beurt meestal ook gebaseerd is op de keuze van hun ouders. Je merkt het, een ziekenfonds is een traditie die generaties lang wordt doorgegeven. Maar is dat ziekenfonds wel het meest geschikte voor jou?