Verhuizen

Je eerste stekje of een nieuwe thuis voor het hele gezin? Je hoeft je nieuwe adreswijziging niet door te geven aan het ziekenfonds. Bij aangifte op de gemeente brengt de kruispuntbank ons automatisch op de hoogte.

Adres aanpassen in Mijn Helan

In principe moet je je adreswijziging dus niet melden aan Helan. Maar geef je nieuwe adres best wel door indien je arbeidsongeschikt bent of als je het nodig vindt dat we meteen je nieuwe adres kennen. Bijvoorbeeld om snel kleefzegels met je nieuwe adres te bestellen.

Geef je nieuwe adres door via Mijn Helan.

Surf naar Mijn Helan. Via de optie Mijn Profiel kan je je adres wijzigen.

Wij passen je dossier aan en sturen nieuwe kleefzegels naar je nieuwe adres. Je ontvangt ze binnen de 10 werkdagen.

Deponeer je dokterbriefjes in een brievenbus in je buurt

Belangrijk om te weten

Een verhuis naar het buitenland kan een invloed hebben op je ziekenfondsdossier. Je klantenadviseur legt je uit welke stappen je best onderneemt om in orde te blijven met je ziekteverzekering. Maak hiervoor best een afspraak.

Maak een afspraak

Een kantoor in je buurt

Misschien verhuis je in je eigen buurt en blijft je vertrouwde Helan-kantoor dichtbij. Maar ga je naar een andere gemeente, dan koppelen we je dossier met een kantoor in de omgeving van je nieuwe thuis. Vind gemakkelijk je dichtstbijzijnde kantoor via onze tool.

Vind een kantoor

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Dentalia Up

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 4.000 euro terug voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Een brede kijk op jouw welzijn

News

FamilieFit, een initiatief van Gezinssport Vlaanderen

De richtlijnen en het waarom bewegen zijn duidelijk, maar hoe moet je het organiseren? Door de te drukke gezinsagenda's hebben we geen tijd of energie meer over om na het werk, het huishouden en de hobby's van de kinderen nog (samen) te gaan sporten.

Blog

Waarom kiezen voor Helan Thuiszorg?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Helan Thuiszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden.