Trouwen

Gaan jullie trouwen? Proficiat! Via de kruispuntbank krijgen we automatisch bericht dat je wettelijk getrouwd bent. Daarvoor hoef je ons dus niet op de hoogte te brengen. Maar een huwelijk kan wel gevolgen hebben voor jullie aansluiting bij het ziekenfonds.

Gerechtigde of persoon ten laste

Als gehuwde word je gerechtigde of persoon ten laste van je partner, afhankelijk van je persoonlijke situatie:

  • Als jullie allebei een volwaardig beroepsinkomen hebben, moet je ook allebei als een gerechtigde bij het ziekenfonds aansluiten.
  • Als één van jullie geen of een beperkt inkomen heeft, kan het ziekenfonds de partner met onvoldoende inkomsten inschrijven als een persoon ten laste van de partner met een hoger beroepsinkomen.

Wil je graag samen met ons je situatie bekijken? We helpen je graag verder

Contacteer ons

Samen aansluiten bij Helan

Als gehuwden samen bij Helan aansluiten, is sowieso een goed idee. Zo verlopen al je terugbetalingen via dezelfde weg en moet je bij wijzigingen in je dossier maar één ziekenfonds inlichten. Dat bespaart je heel wat administratie.

Word klant

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Dentalia Up

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 4.000 euro terug voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Is je gezinssituatie belangrijk voor de keuze van je ziekenfonds?

De keuze van een ziekenfonds krijg je vaak van kinds af mee. Zij hebben lang geleden een keuze gemaakt, die op hun beurt meestal ook gebaseerd is op de keuze van hun ouders. Je merkt het, een ziekenfonds is een traditie die generaties lang wordt doorgegeven. Maar is dat ziekenfonds wel het meest geschikte voor jou?