Trouwen

Gaan jullie trouwen? Proficiat! Via de kruispuntbank krijgen we automatisch bericht dat je wettelijk getrouwd bent. Daarvoor hoef je ons dus niet op de hoogte te brengen. Maar een huwelijk kan wel gevolgen hebben voor jullie aansluiting bij het ziekenfonds.

Gerechtigde of persoon ten laste

Als gehuwde word je gerechtigde of persoon ten laste van je partner, afhankelijk van je persoonlijke situatie:

  • Als jullie allebei een volwaardig beroepsinkomen hebben, moet je ook allebei als een gerechtigde bij het ziekenfonds aansluiten.
  • Als één van jullie geen of een beperkt inkomen heeft, kan het ziekenfonds de partner met onvoldoende inkomsten inschrijven als een persoon ten laste van de partner met een hoger beroepsinkomen.

Wil je graag samen met ons je situatie bekijken? We helpen je graag verder

Contacteer ons

Samen aansluiten bij Helan

Als gehuwden samen bij Helan aansluiten, is sowieso een goed idee. Zo verlopen al je terugbetalingen via dezelfde weg en moet je bij wijzigingen in je dossier maar één ziekenfonds inlichten. Dat bespaart je heel wat administratie.

Word klant

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Kies de formule die bij je past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Dentalia Plus

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 1.250 euro terug per persoon per jaar voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Een brede kijk op jouw welzijn

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Als je via je job mensen ziet die geldproblemen krijgen wegens ziekte, dan weet je dat je best goed verzekerd bent. Dankzij Hospitalia Continuïteit blijven Ilse en haar man levenslang betaalbaar verzekerd tegen ziekenhuiskosten, ook bij een jobwissel, en na hun pensioen. En hun kinderen stapten voordelig over op Hospitalia Medium toen ze op eigen benen gingen staan.

FamilieFit, een initiatief van Gezinssport Vlaanderen

De richtlijnen en het waarom bewegen zijn duidelijk, maar hoe moet je het organiseren? Door de te drukke gezinsagenda's hebben we geen tijd of energie meer over om na het werk, het huishouden en de hobby's van de kinderen nog (samen) te gaan sporten.