Spoedopname

Als ziekenfonds ondersteunen wij jou niet enkel in de reguliere zorg, maar ook bij onverwachte medische omstandigheden zoals een spoedopname. Een spoedopname kan stresserend zijn, daarom bundelen we hier alle nodige informatie die jij nodig hebt.

Aankomst op spoed

Wanneer je aankomt op de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis, dien je je aan te melden. Licht je klachten steeds zo volledig mogelijk toe, zo kunnen de medewerkers van de spoeddienst jou zo goed mogelijk verder helpen. Vermeld ook allergieën of een zwangerschap. 

Is de situatie dringend? Dan wordt de administratie later geregeld door een medewerker van de spoeddienst. 

Waarom heb je een hospitalisatieverzekering nodig?

Wat zijn de voordelen van een hospitalisatieverzekering? Ontdek een antwoord op al je vragen in ons gratis e-book. 

Download het e-book

Het verloop van je spoedopname

Hoe je opname op spoed verloopt, hangt volledig af van situatie tot situatie. Bij een minder urgent probleem, neem je opnieuw plaats in de wachtzaal en word je opgehaald om de onderzoeken en eventuele behandeling te starten. Bij een urgent probleem start de behandeling onmiddellijk.

Na je spoedopname

Afhankelijk van jouw medische toestand en de nodige behandelingen, zijn er verschillende mogelijkheden na de spoedopname:

  • Je wordt verder opgenomen in het ziekenhuis op een hospitalisatie-afdeling.
  • Je mag naar huis en wordt indien nodig opgevolgd door de huisarts, thuisverpleegkundige of andere zorgverstrekkers.
  • Je wordt overgeplaatst naar een ander ziekenhuis of instelling om de meest optimale zorg of nazorg te kunnen garanderen.

Terugbetaling spoedopname

Of je spoedopname terugbetaald wordt, hangt af van jouw specifieke situatie. 

  • Word je na je spoedopname niet opgenomen in een ziekenhuis? Dan wordt er remgeld aangerekend. Indien je werd doorverwezen naar de spoeddienst door de huisarts of vervoerd werd met de dienst 112 betaal je minder remgeld dan wanneer je op eigen initiatief naar spoed ging.
  • Word je na je spoedopname wel opgenomen in een ziekenhuis? Dan komt je spoedopname mogelijks in aanmerking voor een terugbetaling via de voor- en nazorgen

Terugbetaling aanvragen

Kan je niet gaan werken?

Zal je voor een langere periode niet kunnen gaan werken? Breng dan niet enkel je werkgever, maar ook je ziekenfonds hiervan op de hoogte. Je start een dossier arbeidsongeschiktheid op en het ziekenfonds betaalt, indien nodig, jouw ziekteuitkering.

Uitkering aanvragen

hospitalisatieverzekering Hospitalia

Helemaal gerust met Hospitalia

Lig niet wakker van hoge ziekenhuisfacturen. Onze hospitalisatieverzekeringen zorgen dat je goed beschermd bent. Kies de verzekering die bij je past uit onze 3 formules.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen