vrouw aan het lopen
Blog

Buiten sporten? Daarom!

Als de temperaturen het toelaten, zetten we buitensporten maar al te graag op de agenda. Want dat is niet alleen leuk, maar levert je ook heel wat andere extra voordelen op.

Buiten sporten? Zoveel voordelen!

Meer afwisseling

Je opties om te sporten worden meteen een stuk groter als de zon van de partij is. Geen fan van wandelen of joggen? Dan zijn er in het zomerseizoen een hele reeks originele activiteiten die je kan uitproberen. Surfen, tennissen, volleybal, calisthenics, yoga in het park, … Het moment om iets nieuws op te snuiven!

Minder stress

Het zal je niet verbazen: sporten in een natuurlijke omgeving wekt meer positieve gevoelens op dan tussen 4 muren. Sterker nog, eventuele spanningen, verwarring of boosheid kan je ook een stuk beter de baas. Stoom aflaten? Weet dat het rustgevende groen en de tjilpende vogeltjes dat beetje meer voor je doen.

Beter voor je portemonnee

Hoge abonnementskosten? Niet in de zomermaanden! Deze tijd van het jaar is ideaal om zonder een sportabonnement aan de slag te gaan. Joggen, wandelen, tennis, basketbal, badminton, … Er is altijd wel een geschikte accommodatie waar je gratis terecht kan. Bovendien in je eigen buurt. Zelfs als je krachttraining wil doen vind je steeds vaker een gratis openluchtparcours. Nieuwsgierig? Zoek eens naar “calisthenicspark België” op Google.

Extra vitamine D

Met vitamine D neem je meer calcium op en hou je je botten sterk. Maar de supervitamine boost ook je immuunsysteem én je spierontwikkeling. Net wat je voor ogen hebt als je aan het sporten gaat dus! Vitamine D haal je grotendeels uit het zonlicht en is de perfecte aanvulling voor je sportsessie. Snel naar buiten dus!

Meer sporttips

  • Tips om te sporten als het warm is

  • Gezond eten en sporten

  • Water of sportdrank, wat heb ik nodig?

  • Mijn hartslag monitoren tijdens het sporten

  • Cardio of krachttraining, wat kies ik?

  • Sportblessures voorkomen.

Deel dit artikel

Tags
Sporten Tips

Verder lezen

gewicht
Blog

Cardio of krachttraining?

Of je voor cardio of krachttraining kiest, hangt vooral af van je persoonlijke interesse. Maar ook je doelstellingen spelen een rol!

Blog

Je wil te veel: een beetje is al heel wat!

Trap jij ook in de valkuil te veel tegelijk willen? Ga klein. Ook met kleine stapjes kan je gezonde veranderingen maken.

Blog

Je gaat te hard: focus niet alleen op je doel

Je stort je té overmoedig in een té ambitieus project. Herkenbaar? Dan ga jij misschien wel te hard in jouw goede voornemens. Vermijd deze valkuil. Verleg je focus daarom van het doel, naar de methode om je doel te bereiken.

Blog

Je wil het te goed doen: streef niet naar perfectie

Je bent toch niet vroeger gaan slapen en het lukte niet om gezond te eten, hoewel dat je voornemens zijn. En dan laat je prompt al je voornemens helemaal los. Jij doet alles graag perfect, of je doet helemaal niks. Er is geen middenweg. Streef niet naar perfectie, maar hou rekening met een marge voor fouten.