News

Vanaf 1 juli kan je altijd elektronisch betalen bij je arts

Heb je geen cashgeld op zak en heb je geen tijd om naar de bank te gaan voor de doktersafspraak? Geen probleem, vanaf 1 juli 2022 moeten alle artsen jou de mogelijkheid geven om elektronisch te betalen.

In het kader van een nieuwe wet dienen alle artsen vanaf 1 juli 2022 jou de mogelijkheid te geven om minstens op één manier elektronisch te betalen. Let op, de alternatieven voor contante betalingen variëren van arts tot arts. Zo kan de ene Payconiq aanbieden, waarbij je met je smartphone kan betalen, terwijl de andere enkel Bancontact aanbiedt. De keuze ligt bij hen.

Betekent dit dat je niet meer contant kan betalen vanaf 1 juli 2022? Nee, helemaal niet. Je kan nog altijd met cash geld betalen, het zijn de artsen die jou de mogelijkheid moeten geven om elektronisch te betalen.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.