News

Onderzoek naar vrouwen met pijn na borstkanker

Onderzoekers aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Universiteit Hasselt (UH) zijn op zoek naar vrouwen met pijn na borstkanker

Heel wat borstkankeroverlevers ervaren pijnklachten in spieren, gewrichten, zenuwen, litteken, etc. Gezien 1 op de 3 borstkankeroverlevers blijft kampen met deze pijnklachten, onderzoeken ze of een behandeling bestaande uit pijneducatie kan helpen.

Eerder onderzoek naar pijneducatie in andere pijn populaties toonde al goede resultaten op verbetering van levenskwaliteit en vermindering van pijn. 

Dit grootschalig onderzoek, gefinancierd door Kom op Tegen Kanker, biedt gratis pijneducatie aan op 4 verschillende locaties aan in Vlaanderen: 

  • VUB/UZ Brussel (Campus Jette)
  • Imeldaziekenhuis (Bonheiden)
  • UHasselt (Campus Diepenbeek)
  • AZ Rivierenland (Bornem)

Ken je iemand of heb je zelf interesse? Neem vrijblijvend, zonder verplichtingen, contact op met het onderzoeksteam: mail je naam en telefoonnummer naar pijnnaborstkanker@vub.be of bel naar 0474/53.01.35

Meer info

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.