Hulpmiddelen in de keuken

Er bestaan heel wat hulpmiddelen die je helpen in de keuken. We leggen je graag uit welke mogelijkheden je hebt om je keuken aan jouw noden aan te passen.

langer thuis wonen

Handige hulpjes in de keuken

Wist je dat er tal van hulpmiddelen bestaan om je dagelijkse leven te vergemakkelijken? Hoe ouder je wordt, hoe meer kans op krachtverlies. Daardoor kan je minder kracht zetten met je handen om flessen te openen, vlees te snijden of andere dagdagelijkse handelingen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Of je nu wil eten of iets wil opendoen, er bestaat voor elke nood een hulpmiddel. We lijsten enkele voorbeelden voor je op:

 

Korting op zorgmateriaal

Bij Helan Zorgwinkel krijg je als Helan-klant altijd 30% korting op zorgmateriaal. Ook op allerlei handige keukenhulpjes. 

Ontdek het aanbod

 

 

Kan je niet meer koken? Laat dan maaltijden aan huis leveren. Je kan zelf kiezen hoeveel maaltijden je per week wil ontvangen. Of laat iemand aan huis komen om bij jou te koken.

Heb je moeilijkheden met groenten snijden? Koop dan voorgesneden groenten. Dat maakt koken een stuk makkelijker.

Valpreventietips in de keuken

Of je keuken nu groot of klein is en met of zonder keukeneiland, er zijn heel wat valpreventietips die voor iedereen belangrijk zijn. 

  • Liggen je meest gebruikte spullen binnen handbereik? Zo hoef je geen trapjes of krukjes op om iets te pakken.
  • Leg geen tapijten in je keuken.
  • Zorg voor voldoende verlichting in je keuken.
  • Maak je potten niet te zwaar. Kook liever in wat minder water of zoek alternatieven zoals koken in de microgolf of steamer.
  • Draai de steel van je pannen weg van jezelf. Zo grijp je deze niet per ongeluk vast wanneer je je misstapt.
  • Plaats niet te veel onnodige spullen op het werkblad. Zo kan je je beter vasthouden aan je kasten en werkblad.
  • Gebruik je een toestel met een snoer? Berg het dan na gebruik meteen weer op zodat je later niet over de snoer valt.
  • Kan je niet lang blijven staan? Ga dan zitten aan de keukentafel om de voorbereidingen te maken. Moet je toch werken aan het aanrecht, steun dan tegen het werkblad of maak gebruik van een  trippelstoel.

Webinar: Valpreventie, stap voor stap

Wist je dat een op de drie 65-plussers minstens één keer per jaar valt? Op donderdag 25 april ontdek je wat je kan doen om het risico op vallen te voorkomen.

Schrijf je in

“Aangezien Denise slecht te been is, hebben we advies gevraagd van een ergotherapeute bij Helan. Ze was geen fan van de staande kapstok in de hal. Die kapstok met uitstaande pootjes hebben we vervangen door enkele kapstokken aan de muur.”

Michel (81)

“Wij zijn al jaren tevreden van onze relaxzetels. Met het grootste gemak geraken we in en uit onze zetel. Ik geloof dat het onze eerste aanpassing in huis was. Geen moment spijt van gehad.”

Yvonne (78)

“Als ergotherapeuten hebben we steeds een aantal hulpmiddelen mee om uit te testen. Zo hebben we op huisbezoek een bedtransferbeugel uitgetest bij een dame die problemen had om uit bed te geraken. Voor mevrouw was dit een goede oplossing, het gaf haar steun om te draaien in bed en recht te komen. ”

Karen, Ergotherapeut bij Helan

Meer getuigenissen

Michel
Yvonne
Karen,

Hulpmiddelen voor in je keuken

Door onze ergotherapeuten geselecteerd

Gehoekt mes

Meer info

Trippelstoel

Meer info

Anti-slip flesopener

Meer info

Thuiszorg nodig?

Verzorgende, administratieve en huishoudelijke hulp door professionele verzorgenden voor jou en je omgeving. Voor een korte of langdurige periode.

Thuisverpleging

Professionele hulp van verpleegkundigen voor medische verzorging bij je thuis, voor korte of lange tijd.

Personenalarm

Een extra veiligheid om zo lang mogelijk thuis te wonen, met de alarmcentrale op amper 1 druk op de knop van je verwijderd.

Woningaanpassing

Comfortabel wonen met een optimale levenskwaliteit, dankzij gratis advies op maat van onze ergotherapeuten.