Kind in het ziekenhuis: Rooming-in

Wordt je kind in het ziekenhuis opgenomen, dan wil je graag in de buurt blijven. Wist je dat onze hospitalisatieverzekering je overnachting in het ziekenhuis gedeeltelijk terugbetaalt?

Verblijf ook ‘s nachts bij je kind tijdens de ziekenhuisopname

Een opname in het ziekenhuis is een ingrijpende ervaring, zeker voor een kind. Wanneer je als ouder bij je kind blijft, kun je helpen met de dagelijkse verzorging en de nodige troost bieden wanneer je kindje dat nodig heeft. Zo zal je kindje vaak minder angstig zijn en beter in staat zijn om de ziekenhuiservaring goed te verwerken.

Wist je dat je hospitalisatieverzekering een terugbetaling voorziet bij rooming-in? Download ook ons handig e-book over hospitalisatieverzekeringen.

Wat is rooming-in?

Zo goed als elk ziekenhuis biedt je de mogelijkheid om ook ‘s nachts bij je kind te blijven. Dit wordt rooming-in genoemd. Ziekenhuizen die deze optie aanbieden, zullen ervoor zorgen dat er ook voor jou een bed beschikbaar is zodat je bij je kind in de kamer kunt slapen. Hiervoor zullen dan wel extra kosten worden aangerekend. Om zeker te weten of jouw ziekenhuis deze optie aanbiedt, vraag je dit best vooraf even na.  

Om te weten wat rooming-in precies inhoudt in het door jou gekozen ziekenhuis, kun je je best informeren welke service rooming-in exact omvat. Volgende vragen kunnen jou helpen om dat te achterhalen:

  • In welke type kamer komen jij en je kind terecht?
     
  • Zijn er ook maaltijden voor jou beschikbaar?
     
  • Wordt er iets van jou verwacht wat betreft de verzorging van je kind?
     
  • Het is zowel voor ouders als kinderen vaak een verademing wanneer je de dagelijkse zorg ook in het ziekenhuis voor een stukje zelf kunt verderzetten
     
  • Welke specifieke voorzieningen zijn er voor je kind?
Tine mama van Tuur

Toen mijn eerste zoontje te vroeg werd geboren, moest hij nog even in het ziekenhuis blijven terwijl ik al de materniteit mocht verlaten. Toen bleek dat ik er kon blijven, was dat een hele opluchting. Zo kon ik toch zo vaak als mogelijk bij hem zijn, zijn eerste badje geven, en de voedingen zoveel mogelijk voor mijn rekening nemen. En ik ben enorm dankbaar dat dat kon!

Reken op je hospitalisatieverzekering 

Wanneer je gebruik maakt van een overnachting in het ziekenhuis, zullen hiervoor extra kosten worden aangerekend. Ook hier kun je rekenen op de tussenkomst van je hospitalisatieverzekering. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de ziekenhuiskosten. Niet alleen voor rooming-in maar ook voor andere diensten zul je gedurende je hele leven nog kunnen terugvallen op die hospitalisatieverzekering. Vergelijk onze verschillende hospitalisatieverzekeringen: Hospitalia, Hospitalia Medium, Hospitalia Plus en Hospitalia Continuiteit.

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In ons e-book kom je er alles over te weten.

Verwacht jij een ziekenhuisfactuur waarvan je niet in zwijm valt?

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Download ons e-book 

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland is een ervaring om naar uit te kijken, maar voordat je vertrekt zijn er ook een aantal praktische zaken die je moet regelen. Wat doe je bijvoorbeeld met je ziekteverzekering? Moet je een ziekteverzekering afsluiten in het land waar je studeert of ben je tijdens je studie in het buitenland ook verzekerd met je Belgische verzekering?

Blog

De kosten van een verblijf in het ziekenhuis

Soms is het onvermijdelijk: je moet (on)verwacht worden opgenomen in het ziekenhuis. Maar wat zijn nu precies de kosten van een verblijf in het ziekenhuis? En nog belangrijker, hoe diep moet je in je eigen buidel tasten?

Blog

Arbeidsongeschikt, maar toch zin om deeltijds te werken? Het kan!

Ben je arbeidsongeschikt, maar voel je je goed genoeg om deeltijds te werken? Stap dan naar je adviserend arts. Je houdt wel best rekening met een aantal zaken.

Blog

Terugbetaling medische kosten buitenland: hoe lang duurt het?

Ziek of een ongeval op vakantie? Vaak wacht je dan wat langer op je terugbetaling dan wanneer het om kosten in eigen land gaat. Dat komt omdat we voor kosten in het buitenland een officiƫle procedure moeten volgen, en afhankelijk zijn van info uit je land van bestemming.