Poetshulp met dienstencheques in Gent

  • Hulp bij huishoudelijke taken thuis
  • Betrouwbaar, een vaste poetshulp staat voor je klaar
  • Een planning op maat van jouw agenda
  • Voordelig betalen met dienstencheques

Poetshulp aanvragen       Je bent al klant

Orde in je huis én rust in je hoofd

Bij Helan Huishoudhulp hebben we meer dan 13 jaar ervaring op de teller. Onze organisatie hebben we in de loop van de jaren steeds verder kunnen verfijnen, en ons netwerk is blijven groeien. Vandaag hebben we meer dan 3.600 huishoudhulpen onder onze vleugels. En daar pluk jij de vruchten van. Reken op snelheid en flexibiliteit. En betrouwbaarheid. Onze poetshulpen zijn gemotiveerd en goed opgeleid, zodat jouw huis er telkens kraaknet uitziet. Week in week uit geniet je van orde in je huis én in je hoofd.

Ben je al klant?

Jouw huishoudhulp is al gestart of doet dat binnenkort?

Praktische tips

Hierop kan je rekenen

Altijd bereikbaar via een vast aanspreekpunt

Een beetje administratie is onvermijdelijk om de planning en opvolging van je huishoudhulp correct te laten verlopen. Stel al je vragen aan een vaste contactpersoon bij Helan Huishoudhulp. No stress!

Icon
Huishoudhulp via Helan Poets- en strijkhulp? Hierop kan je rekenen!

Goed opgeleide huishoudhulpen

Helan Huishoudhulp investeert in haar medewerkers. Reken op een betrouwbare en goed opgeleide poetshulp. Een garantie voor een piekfijn huis, elke keer weer.

Icon

Helan Huishoudhulp is er voor iedereen

Klant of geen klant bij Helan Ziekenfonds, reken op onze service: een betaalbare en betrouwbare huishoudhulp met dienstencheques. Dat biedt zekerheid, zowel voor de poetshulpen als voor jezelf.

Icon
De klantenbijdrage van 60 euro voor je huishoudhulp? Die betalen wij voor jou.

Krijg 55 euro korting

Ben je ook klant van Helan Ziekenfonds? Dan betaal je 65 euro per jaar voor jouw klantenbijdrage. Je ziekenfonds neemt de overige 55 euro voor haar rekening.

Wat is de klantenbijdrage?

Praktische vragen en antwoorden

Zeker. Als je een huishoudhulp aanvraagt, vragen we naar je voorkeursdagen. Dat zijn de vaste dagen waarop je graag wil dat een huishoudhulp langskomt, zodat de organisatie ervan perfect aansluit bij jouw agenda. Meer info hierover vind je op de pagina 'Je huishoudhulp plannen'.

Je huishoudhulp mag zowel binnen- als buitenshuis taken uitvoeren. Poetsen, koken, ramen wassen en kleine naaiwerken zijn allemaal toegelaten. Maar ook voor lichte boodschappen in je buurt, helpt je huishoudhulp met plezier een handje. Meer informatie over welke taken al dan niet zijn toegestaan, vind je op de pagina 'Als je huishoudhulp start'.

Je kan je huishoudhulp tot vier keer per jaar kosteloos annuleren, of gedurende één bepaalde periode van maximaal vier opeenvolgende weken opschorten. Voor bijkomende annuleringen betaal je een vergoeding. Alle praktische afspraken over je huishoudhulp annuleren, vind je op de pagina 'Je huishoudhulp plannen'.

Je huishoudhulp is afwezig? Adem in, adem uit en leg die poetsdoeken nog even neer. Want waar het kan, regelen we vervanging voor je.

Geplande afwezigheden

Je huishoudhulp werkt van maandag tot vrijdag, behalve op een feestdag. Valt jouw poetsbeurt hierdoor weg, dan kan je op voorhand vervanging aanvragen. Plant je poetshulp verlof in of staat er een opleiding voor hem of haar op het programma? Dan brengen we jou daar minstens een week vooraf van op de hoogte. We zorgen voor vervanging als je dat wenst. 

Onverwachte afwezigheden

Is je huishoudhulp ziek of onverwacht afwezig? We brengen je daar zo snel mogelijk van op de hoogte. Omdat het moeilijk is om de dag zelf nog vervanging in te schakelen, voorzien we een inhaalpoetsbeurt voor je.

Je betaalt je huishoudhulp met dienstencheques. In het Vlaams en Waals Gewest kosten die 9 euro per cheque. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kosten ze vanaf 1/1/2023 10 euro per stuk. Dankzij het fiscaal voordeel bedraagt de werkelijke kost per dienstencheque 7,20 euro in Vlaanderen, 8,10 euro in Wallonië en 8,65 euro in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Je bestelt je elektronische dienstencheques bij Pluxee (Sodexo). Daarna betaal je bij ons je huishoudhulp met 1 klik via de Helan Huishoudhulp-app

Helan Huishoudhulp rekent ook een trimesteriële administratieve bijdrage aan. Zo kunnen we blijven investeren in opleidingen en veiligheids- en preventiemaatregelen, en kan een team van consulenten je huishoudhulp de nodige ondersteuning geven. Ben je lid van Helan Ziekenfonds? Dan betaalt Helan een groot deel van de klantenbijdrage voor jou!

“Ik werk voltijds, en volg avondlessen om mijn lerarendiploma te halen. Ik ben blij dat ik elke week kan rekenen op Teresa om ons huis netjes te houden. Ik weet niet hoe ik anders nog tijd zou overhouden voor de kinderen.”

Kim, 38 jaar

Huishoudhulp

Je hebt al een huishoudhulp?

Heb je al een huishoudhulp? Schrijf hem of haar in bij ons en pluk daar samen de vruchten van. Je poetshulp krijgt een vast contract, aantrekkelijke extralegale voordelen en coaching. Jij kan voordelig gebruik maken van dienstencheques, en bent verzekerd als er iets zou gebeuren.

Lees meer

Strijkhulp in je buurt

Geen tijd om je strijkmand te lijf te gaan? Steek je strijk binnen in een van onze strijkpunten in je buurt.

Zorg en ondersteuning

Kraamzorg, thuiszorg, thuisverpleging, zorgmateriaal, financiële steun of persoonlijk advies. Reken op het zorgaanbod van Helan en vind de ondersteuning die je zoekt.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Blog

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.