Integrale jeugdhulp

  • Begeleiding van jongeren met (een vermoeden van) een handicap
  • Ondersteund door de Dienst maatschappelijk werk
Contacteer ons

Waarmee kunnen we jou helpen?

Onze maatschappelijk werkers staan klaar om vragen van of over minderjarigen met een (vermoeden van) handicap te beantwoorden. We nemen verschillende taken op.

  • We ondersteunen je dossier voor zorgtoeslag (vroeger verhoogde kinderbijslag).
  • We staan je bij in de zoektocht naar de meest geschikte hulpmiddelen of woningaanpassing. Van informeren en adviseren tot de opmaak van het dossier en de aanvraag voor tussenkomst bij het VAPH.
  • We helpen je bij de aanvraag van een persoonlijk assistentiebudget (PAB), toegang tot opvang of een verblijf in een multifunctioneel centrum (MFC).

Persoonlijk advies van een klantenadviseur of maatschappelijk werker?

Contacteer ons

Integrale jeugdhulp

Goed om te weten

Zorgt een partner, een familielid of een buur voor jouw administratie? Of ben je zorgbehoevend en regelt een mantelzorger alles voor jou? Laat jouw mantelzorger zichzelf registreren als jouw contactpersoon. Zo geraken we snel vooruit bij vragen over je dossier.

Wat is integrale jeugdhulp?

Het decreet integrale jeugdhulp zorgt ervoor dat jongeren die ondersteuning nodig hebben makkelijker de juiste hulp vinden. Hulp waarbij de jongere centraal staat en waarbij samen met ouders en hulpverleners oplossingen worden gezocht. In de jeugdhulpverlening maakt men een onderscheid tussen rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp en niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp via de intersectorale toegangspoort.

 

Twee soorten jeugdhulp

Rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp

Beperkte extra ondersteuning voor een jongeren met een (vermoeden van) handicap.

Icon

Niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp

Sommige hulp is zo ingrijpend dat ze niet rechtstreeks toegankelijk is. Deze hulp is vaak langdurig, intensief en gespecialiseerd.

Icon

Woningaanpassing

Comfortabel wonen met een optimale levenskwaliteit, dankzij gratis advies op maat van onze ergotherapeuten.

Thuiszorg nodig?

Verzorgende, administratieve en huishoudelijke hulp door professionele verzorgenden voor jou en je omgeving. Voor een korte of langdurige periode.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.