Financiële steun

Als mantelzorger maak je tijd vrij voor een zorgbehoevende. Daar staat vaak een financiële ondersteuning tegenover. Hier ontdek je welke premies er bestaan, op welke jij aanspraak kan maken en hoe je ze aanvraagt.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorgpremie

Sommige Vlaamse gemeenten en provinciebesturen verlenen financiële steun voor mantelzorgers.

Icon
Mantelzorgpremie

Vlaamse sociale bescherming

De zorgkas is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Vlaamse sociale bescherming, een pakket van financiële steunmaatregelen.

Icon

Aanmoedigingspremie

Een extra premie van de Vlaamse overheid ter compensatie voor je gemotiveerd tijdskrediet of thematisch verlof.

Icon

Tegemoetkomingen voor zorgbehoevenden

Als mantelzorger heb je niet enkel zelf recht op bepaalde premies. Ook de zorgbehoevende die je onder je hoede neemt, heeft recht op financiële ondersteuning.

Icon

Zorg aan huis nodig?

Verzorgende, administratieve en huishoudelijke hulp door professionele verzorgenden voor jou en je omgeving. Voor een korte of langdurige periode.

Vlaamse sociale bescherming

Elk jaar krijg je een uitnodiging om de zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming te betalen. Zo help je een zorgbudget te voorzien voor ouderen of mensen die extra zorg nodig hebben.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.