Verlofsystemen voor mantelzorgers

Mantelzorg is een intensieve klus. Het is niet altijd even gemakkelijk om dat te combineren met je gewone job. Met verlofsystemen op maat van mantelzorgers maak je de nodige tijd vrij om voor je zorgbehoevend familielid of je kennis te zorgen. We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

4 types verlof

Thematisch verlof

Ook bij thematisch verlof krijg je een uitkering van de RVA. Er zijn verschillende vormen van thematisch verlof: verlof voor medische bijstand, ouderschapsverlof, palliatief verlof en mantelzorgverlof. 

Icon

Tijdskrediet zonder motief

Iedere werknemer kan 1 jaar tijdskrediet zonder motief opnemen. Dat tijdskrediet is bedoeld om werk en privé beter op elkaar af te stemmen.

Icon

Verlof om dwingende redenen

Als iemand met wie je samenwoont zorg nodig heeft bij ziekte of na een ongeval of hospitalisatie, kan je verlof nemen om dwingende redenen.

Icon

Verlof zonder wedde

Uiteraard is ook verlof zonder wedde of onbetaald verlof een optie. Bespreek de mogelijkheden met je werkgever.

Icon
Sociale en fiscale tegemoetkomingen

Persoonlijk advies

Zie je door het bos de bomen niet? Weet je niet welke optie voor jou het interessantst is? Of heb je hulp nodig om je verlof aan te vragen? Onze klantenadviseurs staan voor je klaar.

Contacteer ons

Tijdelijke opvangmogelijkheden

Een ruim aanbod aan kortverblijven, zorgverblijven en dag- of nachtopvang. Inclusief advies bij jouw keuze.

Personenalarm

Een extra veiligheid om zo lang mogelijk thuis te wonen, met de alarmcentrale op amper 1 druk op de knop van je verwijderd.

Thuisoppas zorgbehoevende

Gezelschap in je vertrouwde omgeving door een vrijwilliger. Ook ter ondersteuning van mantelzorgers.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.