Welke documenten heb je nodig om aan te sluiten bij een ziekenfonds?

Om aan te sluiten bij een ziekenfonds moeten er een aantal documenten worden ingevuld. We overlopen ze hieronder.

Aansluitingsformulier

Om aan te sluiten bij een ziekenfonds moeten er eerst en vooral aansluitingsformulieren worden ingevuld. Hierop vul je onder meer je identificatiegegevens in. 

 

Mutatieformulier

Ben je al aangesloten bij een ander ziekenfonds en wil je overstappen naar Helan? Dan moet er ook een mutatieformulier worden ingevuld. Door dit formulier te ondertekenen zijn wij gemachtigd om jouw bestaand dossier op te vragen bij je huidig ziekenfonds. Zo hoef je je over de overstap naar Helan geen zorgen te maken, wij regelen alles.

Vroeger kon aansluiten enkel op papier, gelukkig zijn de mogelijkheden intussen uitgebreid en kunnen al deze documenten ook online ingevuld en ondertekend worden.

Extra aansluitingsformulieren voor de aanvullende verzekeringen

Helan biedt naast een ziekenfonds ook een aantal aanvullende verzekeringen aan:

Om bij een verzekering aan te sluiten, vul je ook aansluitingsformulieren in. Bij een hospitalisatie- en wachtverzekering vragen we ook om een medische vragenlijst in te vullen.

Wil je graag aansluiten bij Helan?

Geniet van de uitgebreide voordelen, terugbetalingen en diensten als lid van Helan Ziekenfonds. 

Bereken hier wat het jou kost

Een SEPA-mandaat

Koos je ervoor om je bijdragen via een domiciliëring te betalen? Dan hebben wij ook een ingevuld en ondertekend SEPA-mandaat nodig. Hiermee kijgen wij de toestemming om de openstaande bedragen rechtstreeks op te vragen van een domiciliëring.

Online aansluiten

Interesse om aan te sluiten?

Klant worden kan in 5 minuten. Aansluiten doe je bij ons eenvoudig online. Jij bezorgt ons je gegevens, en wij doen de rest. 

Online aansluiten