Thuiszorg

 • Ondersteuning bij huishoudelijke taken
 • Bij fysieke, psychische of sociale zorgnoden
 • Of na operatie, ziekte of ongeval
 • Voor lange of korte periode

Extra handen voor jou en je omgeving

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Helan Thuiszorg er om bij te springen.

Wat is thuiszorg?

Een professioneel verzorgende komt aan huis. Hij of zij ondersteunt je bij verzorgende, administratieve en huishoudelijke taken, zoals:

 • persoonlijke verzorging
 • emotionele ondersteuning, gezelschap en een luisterend oor
 • ondersteuning in je administratieve taken
 • maaltijden bereiden en toedienen
 • boodschappen doen
 • wassen, strijken en kleine naaiwerken
 • licht huishoudelijke taken
 • eventueel licht onderhoud van de woning

Waarom thuiszorg?

Onze verzorgenden werken volgens het model van de doelgerichte zorg. Ze luisteren naar jou en bieden ondersteuning bij het versterken van je zelfredzaamheid. Of dat nu is bij jouw persoonlijke verzorging, om administratieve taken of boodschappen te doen of om maaltijden te maken. Jij kiest. 

Zo zorgen we ervoor dat jij op een aangename manier in je vertrouwde omgeving kan blijven.

Vraag thuiszorg aan

Wij bellen je zo snel mogelijk op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


Praktische vragen en antwoorden

Dat hangt af van de regio waar je woont. De sectorverantwoordelijke plant een huisbezoek in voorafgaand aan de effectieve hulpverlening om jouw zorgvraag te verduidelijken. In onvoorziene noodsituaties kunnen we voor een korte duur zorg aan huis opstarten zonder huisbezoek.

Een verzorgende ondersteunt je bij je dagdagelijkse activiteiten. Een huishoudhulp ondersteunt jou bij het onderhoud van je woning.

De verzorgende is er voor jou en jouw omgeving. Als je even weg bent als je verzorgende er is, is dat geen probleem. Ben je echt afwezig? Annuleer dan jouw afspraak tijdig.

Wanneer het mogelijk is (wagen of korte afstand te voet) kan jij mee om boodschappen.

Wanneer begeleiding door de verzorgende noodzakelijk is, kan de verzorgende met jou naar het ziekenhuis rijden.

Tijdens het huisbezoek laat de regioverantwoordelijke steeds haar of zijn gegevens achter. Je kan ook steeds contact nemen met onze dienst Thuiszorg op het nummer 09 269 85 90. Dat kan elke werkdag van 8u tot 17u, en op vrijdag van 13u tot 16u.

We stellen het op prijs dat je ons tijdig (2 werkdagen vooraf) op de hoogte brengt van jouw afwezigheid. Je kan de hulp uiterlijk de laatste werkdag voorafgaand aan de zorg, voor 15 uur annuleren. Bij een latere annulatie zal de dienst een vergoeding vragen, tenzij je hierbij overmacht kan aantonen (door bv. een ziekenhuisopname met spoed of ongeval).

Jouw verzorgende mag licht huishoudelijke taken uitvoeren. Wij vragen om dit te beperken tot ¼ van de tijd.

We stellen het zeer op prijs als de betaling gebeurt via een domiciliëring. Ook voor jou verloopt het vlotter op deze manier.

Goed om te weten

Staat jouw partner, familielid, mantelzorger of dichte kennis in voor jouw administratie? Laat je contactpersoon dan registreren in jouw dossier. Zo kunnen we hem of haar snel bereiken bij vragen over jouw dossier. 

Registreer je contactpersoon

“Ik durf niet meer goed alleen de trap af, dus ben ik blij dat mijn verzorgende Sofie er is om boodschappen te doen. Ze helpt me ook met douchen en mijn haar wassen. Ik zou ze niet meer kunnen missen!”

Lydie

Persoonlijk advies nodig

Blijf niet met je vragen zitten

Elke zorgsituatie is anders en wij bieden graag maatwerk. Onze Dienst maatschappelijk werk is jouw eerste aanspreekpunt. Hun ondersteuning is helemaal gratis, of je nu klant bent of niet. 

Contacteer ons

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Poetshulp met dienstencheques

Hulp nodig? Reken op een van onze vaste huishoudhulpen. Betalen kan met dienstencheques.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Thuisverpleging

Professionele hulp van verpleegkundigen voor medische verzorging bij je thuis, voor korte of lange tijd.

Dienst Maatschappelijk Werk

Informatie, ondersteuning en advies over zorgoplossingen en financiële steun. Reken op de experts van de Dienst maatschappelijk werk van Helan.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Lees meer over Helan Thuiszorg

Blog

Waarom kiezen voor Helan Thuiszorg?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Helan Thuiszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden.

Blog

Doelgerichte zorg: een nieuwe kijk op jouw zorg

Er waait een nieuwe wind door het zorglandschap. Niet de problemen van wie zorg nodig heeft moeten centraal staan, maar wel de levensdoelen. Dat is het model van de doelgerichte zorg.