Kinderopvang

Heyo opent vandaag inschrijvingen voor vakantiekampen voor meer dan 37.000 kinderen

60 procent van de ouders die hun kind aan een zomerkamp willen laten deelnemen, maken zich zorgen dat het vroegtijdig volzet is. Dat blijkt uit een onderzoek* bij 1.000 Vlaamse ouders dat Heyo door iVOX liet uitvoeren. Heyo start vandaag al met de inschrijvingen voor volgende zomer. Dankzij een flexibel systeem stuurt het tijdens de inschrijvingsperiode het aanbod à la minute bij op basis van de vraag.

Het einde van het jaar is voor veel ouders het moment om te beginnen nadenken over de volgende vakantiekampen van hun kind(eren). In de aanloop naar de start van de inschrijvingsperiode polste Heyo via een onderzoek naar de wensen en bekommernissen van ouders die hun kind aan zo’n kamp laten deelnemen. Daaruit blijkt dat net geen 44 procent van de Vlaamse ouders van plan is om hun kinderen in te schrijven voor een vakantiekamp voor volgende zomer.

Twee op drie ouders regelen alle vakantiekampen vóór krokusvakantie 

Heyo, de nieuwe naam van Idee Kids en Kriebels en Kuren van Groep OZ, stelt vast dat heel wat ouders er vroeg bij zijn en zomerkampen graag zo snel mogelijk vastleggen. 47 procent doet dit al van zodra het kan, nog eens 19 procent brengt het zeker voor de krokusvakantie al in orde. Heyo speelt daarop in. “Wij starten vandaag al met de inschrijvingen en communiceren dat ook ruimschoots naar de buitenwereld zodat iedereen de kans krijgt om zich in te schrijven”, zegt Björn Accoe, Directeur Vakantie van Heyo. “Nu de coronamaatregelen opnieuw verstrengd zijn, willen we de kinderen al vanaf vandaag een leuk vooruitzicht bieden voor volgende zomer.” 

Eén van de redenen waarom ouders er graag vroeg bij zijn, is de vrees dat ze hun kind niet meer kunnen inschrijven voor het kamp waar ze het liefst aan willen deelnemen. Dat brengt een zekere angst met zich mee en die maakt dat het inschrijven voor zomerkampen bij 6 op de 10 ouders een bepaalde hoeveelheid stress veroorzaakt. 

Aanbod à la minute aangepast
Heyo haalt de angst voor volzette kampen maximaal weg. Dankzij een flexibel systeem kan het de plaatsen voor populaire zomerkampen verhogen. Zo kunnen er zoveel mogelijk kinderen deelnemen aan hun lievelingskamp. “In de eerste plaats baseren we ons voor het aanbod op de tevredenheidsenquêtes die we vorig jaar na de kampen afnamen”, zegt Björn Accoe. “Daarnaast sturen we waar nodig bij tijdens de inschrijvingsperiode. Als er zich bijvoorbeeld al snel veel kinderen aanmelden voor de thema’s ‘Bij de brandweer’ of ‘Taart!’, dan kunnen we het aanbod van die kampen verhogen door minder populaire thema’s terug te schroeven en deze te vervangen door die waar net veel vraag naar is. Zo streven we ernaar om elk kind te laten deelnemen aan het kamp van zijn of haar voorkeur.” 

Heyo organiseert tientallen verschillende kampen voor kinderen van alle leeftijden, verspreid over heel Vlaanderen, maar ook in het buitenland. De zomerkampen zijn er voor kinderen van 3 tot 12 jaar, al dan niet met de mogelijkheid om ter plekke te overnachten. “De persoonlijke ontwikkeling van de kinderen is onze prioriteit”, besluit Björn Accoe. “Tijdens onze kampen groeien kinderen spelenderwijs, ontdekken ze nieuwe dingen, maken ze nieuwe vrienden en verzamelen ze onvergetelijke herinneringen. Al die aspecten komen aan bod om hen een complete en onvergetelijke ervaring mee te geven.” 


*iVOX voerde dit onderzoek uit bij 1.000 Vlaamse ouders met kinderen tot 18 jaar en representatief op geslacht. De maximale foutenmarge voor dit onderzoek bedraagt 3,02 procent.
 

Over Helan

Helan is ontstaan uit OZ Groep en Partena Ziekenfonds, Kinderopvang en Houshoudhulp.  De fusie startte in 2021 en zal compleet zijn op 1 januari 2022 wanneer de ziekenfondsen samengaan. In totaal werken 5.000 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge.
•    Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen en heeft eveneens eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen.
•    Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 3.500 huishoudhulpen met dienstencheques. 
•    De vzw Helan Kinderopvang heeft 51 kinderdagverblijven en 85 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt meer dan 2.200 kinderen op. Er zijn 470 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. 
•    Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. 
•    Ook Heyo, een fusie van Idee Kids en Kriebels en Kuren van OZ, behoort tot de Helan groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 37.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren. 

Contact

Neem voor meer contact op met:
Sarah Masschelein, woordvoerster Helan. 

Of contacteer ons via deze link.

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.