Huishoudhulp

Fusie tussen Partena en OZ betekent uitbreiding én extra voordelen voor huishoudhulpen

Partena en OZ Poets- en strijkhulp breiden hun team van huishoudhulpen uit om aan de stijgende vraag te voldoen. Bij de nieuwe groep, ontstaan uit een fusie van Partena Hulp in huis en OZ Comfort op 1 januari, werken vandaag al meer dan 3.500 huishoudhulpen. De fusie brengt niet alleen 850 nieuwe jobs met zich mee, maar ook betere voorwaarden voor alle huishoudhulpen die al in dienst waren.

Partena Hulp in Huis en OZ Comfort hebben de krachten gebundeld om de stijgende vraag naar huishoudhulpen te beantwoorden. Dankzij de fusie stelt het nieuwe bedrijf Partena en OZ Poets- en strijkhulp via dienstencheques nu meer dan 3.500 huishoudhulpen te werk, heeft het 138 strijkpunten en 3 strijkshops. Het nieuwe bedrijf landt daarmee in de top tien van de dienstenchequesector. De ambities zijn groot, en het bedrijf gaat nu verder op zoek naar 850 nieuwe krachten. 

Extra huishoudhulpen gezocht 

“Huishoudhulphulp is een van de belangrijkste knelpuntberoepen in Vlaanderen met veruit het grootste aantal openstaande vacatures. We merken een grote vraag waar we op dit moment niet helemaal aan kunnen voldoen”, zegt Benjamin Tegenbos, directeur Partena en OZ Poets- en strijkhulp. “Samen met de VDAB organiseerden we al onder meer mobiele opleidingen om nieuwe mensen aan te trekken. Daarmee krijgen werkzoekenden een opleiding op maat en, als ze slagen, krijgen ze meteen een vaste job aangeboden bij ons. We blijven ook zoeken naar andere kanalen om te rekruteren”  

Fietsleasing en flexteller

Een mooie troef daarbij is dat, dankzij de recente fusie, het dienstenchequebedrijf haar werkkrachten ook nog een breder aanbod aan voordelen kan bieden. Zo krijgen huishoudhulpen ook maaltijdcheques, een telefonievergoeding en de mogelijkheid tot een fietsleasing. Er wordt bovendien met een flexteller gewerkt, waardoor extra gepresteerde uren kunnen worden omgezet in vakantie of extra inkomen. Voor huishoudhulpen die minimaal vijf jaar in dienst zijn, komt daar nog een anciënniteitspremie bovenop. 

“Gemotiveerde huishoudhulpen zijn van onschatbare waarde in ons leven. Dit beroep is echter al jaren ondergewaardeerd. Wij zijn blij dat we- door onze krachten te bundelen- onze huishoudhulpen nu nog betere voorwaarden kunnen bieden en hun jarenlange inzet op die manier kunnen belonen,” aldus Tegenbos.

Over Helan

Helan is ontstaan uit OZ Groep en Partena Ziekenfonds, Kinderopvang en Huishoudhulp.  De fusie startte in 2021 en zal compleet zijn op 1 januari 2022 wanneer de ziekenfondsen samengaan. In totaal werken 5.000 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge.

  • Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen en heeft eveneens eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen.
  • Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 3.500 huishoudhulpen met dienstencheques. 
  • De vzw Helan Kinderopvang heeft 51 kinderdagverblijven en 85 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt meer dan 2.200 kinderen op. Er zijn 470 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. 
  • Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. 
  • Ook Heyo, een fusie van Idee Kids en Kriebels en Kuren van OZ, behoort tot de Helan groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 37.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren. 
Contact

Neem voor meer contact op met:
Sarah Masschelein, woordvoerster Helan

Of contacteer ons via deze link.

Deel dit artikel

Over Helan Huishoudhulp / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.