Ziekenfonds

Hoofdkantoor Helan-groep verhuisd naar Gent-Sint-Pieters

GENT – Het Gentse hoofdkantoor van de Helan-groep heeft sinds kort een nieuw adres aan de Kortrijksesteenweg 302 vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. Ook de Zorgwinkel is voortaan op dezelfde locatie te vinden. Het nieuwe kantoor biedt plaats aan zo’n 370 medewerkers. Het werd op dinsdag 27 september plechtig ingehuldigd in het bijzijn van de Gentse burgemeester Matthias De Clercq.

Aan de Kortrijksesteenweg 302 in Gent, vlakbij het station Gent-Sint-Pieters, bevindt zich sinds kort het nieuwe hoofdkantoor van de Helan-groep. Die ontstond begin dit jaar uit een fusie van Partena en OZ. Naast het ziekenfonds, worden ook kinderopvang, poetshulp met dienstencheques, thuiszorg en vakantiekampen onder de Helan-vlag aangeboden. Helan heeft niet enkel een vestiging in Gent, maar er is ook een hoofdkantoor in Wilrijk en in Brugge.

Vier soorten werkgebieden

Het nieuwe hoofdkantoor van Helan in Gent heeft een totale oppervlakte van ongeveer 6.500 m² en biedt plaats aan zo’n 370 (hybride) medewerkers. Ook de Zorgwinkel van Helan is voortaan te vinden in hetzelfde gebouw. Het gebouw werd ingericht in vier specifieke werkgebieden die de medewerkers toelaten om hun werk zo optimaal mogelijk te organiseren. Zo zijn er ruimtes voor ontmoetingen, samenwerken, individuele focusmomenten en publieke ruimtes voor klanten. Ruimtes worden op die manier maximaal benut en medewerkers kunnen het hybride werken efficiënt invullen. Daarnaast heeft het gebouw ook een centrale plaats met binnentuintjes, en ook het Citadelpark is niet ver af voor een wandelmeeting of picknick.

Circulair gebouw

Met het oog op een duurzame toekomst, koos Helan bewust voor een gebouw met BREEAM-certificaat, een wereldwijd gebruikte methode om de duurzaamheid van gebouwen in kaart te brengen. Klimaatplafonds houden het circulaire gebouw het hele jaar door op de juiste temperatuur. Het groene dak vormt een buffer tegen de hitte en de droogte en zorgt voor extra groen en zuurstof in het midden van Gent. Bestaand materiaal werd ook zoveel mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt ook groene mobiliteit gepromoot dankzij de goede bereikbaarheid van het kantoor via bus, tram, trein, fiets en te voet.

Contact

Neem voor meer contact op met:
Sarah Masschelein, woordvoerster Helan. 

Of contacteer ons via deze link.

Deel dit artikel

Over Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.000 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft eeneigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 3.500 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo, behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.