Langer autonoom thuis wonen

Veilig en comfortabel thuis blijven wonen: het kan met de juiste zorg en hulp. Helan omringt je met een brede waaier aan diensten en voordelen op maat. Zo geniet je langer van je eigen, vertrouwde omgeving en van maximaal wooncomfort.

Financiële hulpmiddelen

Wil je weten op welke sociale en fiscale tegemoetkomingen je recht hebt? Heb je hulp nodig om ze aan te vragen? Maak dan zeker gebruik van onze sociale dienstverlening. De maatschappelijke werkers van Helan ondersteunen je bij het invullen van je hulpnoden en geven je advies op maat. Helemaal gratis bovendien.

Elk verhaal is anders. Daarom luisteren we eerst, om dan op zoek te gaan naar de gepaste oplossing.

Langer zelfstandig thuis wonen

Je wordt een dagje ouder maar wil het liefst van al in je eigen huis blijven wonen? Dat kan!

Ontdek alle tips

Praktische hulpmiddelen

Ben je zorgbehoevend, dan kan je dankzij de Vlaamse sociale bescherming met een medisch voorschrift een mobiliteitshulpmiddel kopen of huren bij een bandagist. De factuur gaat naar de zorgkas.

De beste oplossingen om je het leven thuis veilig en gemakkelijk te maken, vragen soms om verbouwwerken. Onze ergotherapeuten stellen beperkte ingrepen voor of werken een uitgebreide woningaanpassing voor je uit.

In onze Helan Zorgwinkel vind je een ruim assortiment producten en hulpmiddelen voor thuiszorg en revalidatie. Onze adviseurs helpen je ook aan aangepast meubilair, incontinentiemateriaal en gezondheidsproducten.

Materiaal ontlenen kan via onze uitleendienst.

Ben je mantelzorger voor een naaste?

Bij Helan weten we dat die taak soms zwaar is. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij wijzen je daarom graag de weg en helpen je bij het aanvragen van specifieke voordelen.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Thuiszorg

Zorg aan huis

Schakel zorg aan huis in voor een paar van je huishoudelijke, verzorgende en administratieve taken.

Icon

Thuisoppas zorgbehoevende

Een vrijwilliger houdt je gezelschap in je vertrouwde omgeving.

Icon

Thuisverpleging

Voor tijdelijke, langdurige of blijvende verpleegkundige hulp regelen we professionele verpleging bij je thuis.

Icon

Niet-dringend medisch vervoer

Wij regelen niet-dringend vervoer naar het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, en het zorg- of kortverblijf.

Icon

Personenalarmsysteem

Ben je bang om te vallen of voel je je onzeker na een eerdere val? Dan is een personenalarmsysteem de ideale oplossing. Met één druk op de knop is hulp onderweg.

Icon

Tijdelijke opvangmogelijkheden

Op zoek naar een kortverblijf, een zorgverblijf of dag- of nachtopvang? Wij helpen je op weg.

Icon

Palliatieve zorg

Een ervaren team van palliatieve verzorgers ondersteunt patiënten die thuis willen blijven tijdens de laatste fase van hun leven.

Icon
shopavita

Op zoek naar hulpmiddelen?

Of je nu gezonder in het leven wil staan of extra zorg nodig hebt, Helan Zorgwinkel is voor iedereen. Van incontinentiemateriaal tot comfortmeubelen om langer thuis te wonen, je vindt het allemaal online in onze zorgwinkel.

Als klant van Helan ziekenfonds krijg je minstens 10% korting op het hele assortiment.

Naar Helan Zorgwinkel

Thuiszorg

Vertrouw op Helan als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt. Wij helpen met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en helder advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Zorgvakanties

Genieten van een zorgeloze vakantie als je dialyse, thuisverpleging of andere medische zorg nodig hebt? Het kan met Zorgvakanties.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op je welzijn

Want zo belangrijk is zelfzorg

In januari worden er traditiegewijs heel wat lijstjes met goede voornemens gemaakt. Een van de voornemens die hier vaak op verschijnen, is om meer tijd te nemen voor zichzelf, ook wel 'zelfzorg' genoemd. Maar wat is zelfzorg juist? En hoe doe je dat nu eigenlijk?