Dekt mijn hospitalisatieverzekering mijn bevalling? 

Bij een zwangerschap ben je het liefst zoveel mogelijk bezig met je toekomstig gezinnetje. Je ligt liever niet wakker van de medische kosten. Reken op de hospitalisatieverzekeringen via Helan tijdens je zwangerschap en bevalling. Op deze pagina lees je meer over de dekking van je hospitalisatieverzekering bij zwangerschap en bevalling.

Wat dekt mijn hospitalisatieverzekering?

De opnamekosten en de voor- en nazorgen worden gedekt volgens de formule Hospitalia die je gekozen hebt. Bekijk het overzicht om te zien wat er terugbetaald wordt.

Ben je aangesloten bij Hospitalia Medium of Hospitalia Plus? Reken dan op een tegemoetkoming van 20 euro per dag voor kraamzorg na je ziekenhuisopname. Je kan deze tegemoetkoming aanvragen voor maximum 7 dagen per bevalling, te rekenen vanaf de dag die volgt op de dag van je vertrek uit het ziekenhuis. Deze tegemoetkoming geldt niet voor Hospitalia.

Wat bij een thuisbevalling?

Een thuisbevalling is eigenlijk geen ziekenhuisopname. Toch kan je rekenen op de hospitalisatieverzekeringen via Helan voor een tussenkomst:

  • Hospitalia: eenmalig forfait van 300 euro voor alle kosten 
  • Hospitalia Medium en Plus: eenmalig forfait van 700 euro voor alle kosten

Deze forfaits zijn inclusief de voor- en nazorgen. Je kan deze dus niet meer afzonderlijk indienen voor een tegemoetkoming.

 

Ik wil aansluiten tijdens mijn zwangerschap

Ben je zwanger, en wil je nog aansluiten bij een hospitalisatieverzekering? Informeer je goed op voorhand, want hier gelden beperkingen in de dekking, ook indien je vooraf bij een andere verzekering was aangesloten. Hou rekening met een wachttijd van 9 maanden. Lees meer over aansluiten tijdens zwangerschap.

Sluit je baby aan bij je hospitaliatieverzekering

Ben je aangesloten bij Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus? Dan kan je pasgeboren baby ook meteen ingeschreven worden. Dit kan dan zonder wachttijd en zonder medische vragenlijst*. Zo is je kleintje vanaf dag één goed verzekerd.

*Opgelet: Deze regel geldt alleen als je als ouder langer dan 6 maanden aangesloten bent bij een Hospitalia-verzekering, of als de wachttijd niet van toepassing is.

Reken op de voordelen en diensten van Helan

Reken bij een bevalling niet enkel op uitgebreide tussenkomsten vanuit je hospitalisatieverzekering. Helan voorziet ook nog een ruim aanbod aan extra diensten en voordelen. 

Zo kan je opvang regelen via onze kinderopvang en extra hulp in huis aanvragen via onze poets- en strijkhulpen. En je kindje kan zich later amuseren tijdens een vakantiekamp bij Heyo.