
Communicatie tussen ouders en kinderbegeleiders: zo pakt Helan Kinderopvang het aan
Justine
Teamleider bij Helan Kinderopvang
Wanneer je je kind toevertrouwd aan een kinderopvang, wil je natuurlijk in nauw contact met hen staan. Je wil weten hoe je kind zich ontwikkelt, welke activiteiten er doorheen de dag georganiseerd werden en waar je kind interesse in heeft. Ook op vlak van verzorging en gezondheid wil je op de hoogte zijn. Daarom is goede communicatie heel belangrijk. We geven je graag een kijkje in de aanpak van Helan Kinderopvang.
Kinderbegeleiders
Als ouder wil je vanalles van de kinderbegeleiders horen over de dag van je kind. Dat is normaal. En we moedigen dat bij Helan Kinderopvang zeker aan. Meer zelfs, ook onze kinderbegeleiders hebben nood aan een goede communicatie met jou, de ouder. Zo kunnen ze goed op de noden van jouw kind inspelen. Denk maar aan het slaapritueel, eten, uitdagingen aanbieden, overstappen naar voeding met stukken, interesse in zindelijkheidstraining, troosten en zoveel meer. Open communicatie is dus onmisbaar is kinderopvang.
In ons pedagogisch beleid spreekt een kind ons en de ouders aan, het zijn zijn/haar wensen en noden die de ouders als kennisexpert van zijn kind vervult en wij vanuit onze ervaring als expert.
Communicatie bij Helan Kinderopvang
Hoe zorgen we er bij Helan Kinderopvang voor dat iedereen voldoende info krijgt en de communicatie vlot verloopt? Tweerichtingsverkeer en respect zijn uiteraard belangrijke aspecten. Via onze waarde ‘Binnen lacht de zon’ geven we uitdrukking aan de warme sfeer en het vertrouwen die er in onze kinderdagverblijven zijn. Ook werken we vanuit onze waarde ‘respect voor jou en mij, samen is wijs’.
We werken ook actief aan de communicatie tussen kinderbegeleiders en ouders:
Wist je dat?
Wist je dat positieve communicatie tussen jou en de kinderbegeleider de vertrouwensband elke keer opnieuw versterkt? En dat dat ook een positief effect heeft op de ontwikkeling van je kind?
Wanneer je kind merkt dat jij vertrouwen hebt in de kinderopvang en dat je een goede relatie met de kinderbegeleiders opbouwt, voelt je kindje zich veiliger in de opvang. Hierdoor gaat hij/zij meer ontdekken en zich vrijer ontwikkelen.
Door een goede relatie geef je als ouder een soort toestemming aan je kind dat het in de opvang mag zijn en zich er goed mag voelen.
Hoe ga je met driftbuien om?
Abigail geeft je tips voor wanneer je kleine telg zich nog eens van zijn of haar beste kant laat zien.
Deel dit artikel
Tags
KinderopvangVerder lezen
Zo bereid jij je kleintje voor op warme zomerdagen
Warme dagen vragen om meer dan enkel wat zonnecrème en veel drinken. Zeker met kinderen want zij hebben naast verzorging ook entertainment nodig. Gelukkig weten Amelie en Sarah, twee collega’s van Helan Kinderopvang, raad.
Wanneer en hoe start je met vaste voeding?
Tussen de 4 en 6 maanden is je baby klaar voor vaste voeding. Hoe pak je dat best aan? De kinderbegeleiders van Helan Kinderopvang helpen je op weg.
Dankbaar voor onze vrijwilligers in de kinderopvang
Onze vrijwilligers maken het verschill. En daar zijn we dankbaar voor. Ontdek snel hoe we hen daarvoor in de watten hebben gelegd.
Hoe stimuleer je je kind tot een gezonde zelfwaardering?
Onderzoek wijst uit dat warme, ondersteunende relaties met de ouders, een leerkracht of vrienden bijdragen tot een gezonde zelfwaardering. Hoe kan je een gezond zelfbeeld bij je kind stimuleren?