Dankbaar voor onze vrijwilligers in de kinderopvang
Blog

Dankbaar voor onze vrijwilligers in de kinderopvang

Binnen Helan Kinderopvang zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen in onze kinderdagverblijven. Om nieuwe mensen aan te trekken gingen we op het einde van de zomer van start met een gerichte vrijwilligerscampagne. Sindsdien hebben we het aantal vrijwilligers kunnen verdubbelen! We gingen maar liefst van 15 naar 30 vrijwilligers!

Onze vrijwilligers maken écht het verschil

Omdat we zo dankbaar zijn voor al hun hulp, hebben we hun helpende handen, in de week van de vrijwilliger (van 28/2 tot 4/3/2022), extra in de watten gelegd. We zouden hun behulpzame handen echt niet kunnen missen. Elke vrijwilliger kreeg een handcrème, een doos merci-chocolade en een kaartje om hen te bedanken voor hun harde werk, inzet, passie en zorgzaamheid voor elke keer dat we zelf handen tekort kwamen. 

Nieuwe Weldoeners die we mochten verwelkomen

In de week van de vrijwilliger was er ook een actie van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk en Radio 2. Ze lieten 1.000 Wéldoeners twee uur lang proeven van vrijwilligerswerk. Helan deed mee. 

Anne-Marie

Zo kwam Anne-Marie enkele uurtjes helpen in Kinderopvang Bieze Beize. Zowel Anne-Marie als de collega’s in onze kinderopvang waren meteen enthousiast. Als we eens een uitstapje maken met de kindjes in de toekomst, is Anne-Marie graag van de partij!

Brigitte

Kinderopvang Bubbelbos werd dan weer bezocht door weldoener Brigitte op 4 maart. Oma Brigitte haalt veel voldoening en een warm gevoel uit het contact met kinderen. Ze wil haar liefde delen met mensen en kindjes rond haar. En dat werd gesmaakt in Bubbelbos, zowel door de collega’s als door de kindjes.

En jij?

We dromen ervan om in elke locatie van samenwerkende kinderdagverblijven een helpende hand te hebben. En jij kan ons helpen om deze ambitie te realiseren. Ken jij iemand in jouw omgeving die een hart heeft voor kindjes en op zoek is naar vrijwilligerswerk? Bezorg hen snel de link over vrijwilligerswerk waar ze alle informatie kunnen terugvinden.

Verder lezen

Werken als vrijwilliger
Testimony

Doorgroeien als vrijwilliger

Doorgroeien van vrijwilliger tot kinderbegeleider? Bij Helan kan dat. Isabelle (51) zocht na haar carrière als thuisverpleegkundige een gloednieuwe uitdaging. En die vond ze bij Helan Kinderopvang.

Werken als vrijwilliger bij Helan Kinderopvang
Blog

Werken als vrijwilliger, zoveel afwisseling

In oktober 2021 ging Gratienne (76) als vrijwilliger bij Helan Kinderopvang aan de slag. En dat doet ze met heel veel plezier en liefde, vertelt ze ons.

Ontdek Loose Parts
Blog

Op ontdekking met 'Loose Parts'

Spelen met Loose Parts is spelen met mogelijkheden. Dit is materiaal met een open einde uit de natuur of uit de ‘echte wereld’.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.