Dankbaar voor onze vrijwilligers in de kinderopvang

Dankbaar voor onze vrijwilligers in de kinderopvang

Binnen Helan Kinderopvang zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen in onze kinderdagverblijven. Om nieuwe mensen aan te trekken gingen we op het einde van de zomer van start met een gerichte vrijwilligerscampagne. Sindsdien hebben we het aantal vrijwilligers kunnen verdubbelen! We gingen maar liefst van 15 naar 30 vrijwilligers!

Onze vrijwilligers maken écht het verschil

Omdat we zo dankbaar zijn voor al hun hulp, hebben we hun helpende handen, in de week van de vrijwilliger (van 28/2 tot 4/3/2022), extra in de watten gelegd. We zouden hun behulpzame handen echt niet kunnen missen. Elke vrijwilliger kreeg een handcrème, een doos merci-chocolade en een kaartje om hen te bedanken voor hun harde werk, inzet, passie en zorgzaamheid voor elke keer dat we zelf handen tekort kwamen. 

Nieuwe Weldoeners die we mochten verwelkomen

In de week van de vrijwilliger was er ook een actie van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk en Radio 2. Ze lieten 1.000 Wéldoeners twee uur lang proeven van vrijwilligerswerk. Helan deed mee. 

Anne-Marie

Zo kwam Anne-Marie enkele uurtjes helpen in Kinderopvang Bieze Beize. Zowel Anne-Marie als de collega’s in onze kinderopvang waren meteen enthousiast. Als we eens een uitstapje maken met de kindjes in de toekomst, is Anne-Marie graag van de partij!

Brigitte

Kinderopvang Bubbelbos werd dan weer bezocht door weldoener Brigitte op 4 maart. Oma Brigitte haalt veel voldoening en een warm gevoel uit het contact met kinderen. Ze wil haar liefde delen met mensen en kindjes rond haar. En dat werd gesmaakt in Bubbelbos, zowel door de collega’s als door de kindjes.

En jij?

We dromen ervan om in elke locatie van samenwerkende kinderdagverblijven een helpende hand te hebben. En jij kan ons helpen om deze ambitie te realiseren. Ken jij iemand in jouw omgeving die een hart heeft voor kindjes en op zoek is naar vrijwilligerswerk? Bezorg hen snel de link van de jobpagina waar ze alle informatie kunnen terugvinden.

Verder lezen

Veilig maar niet te voorzichtig

Wist je dat een gezonde portie risico noodzakelijk is voor leuk spel en een goede ontwikkeling van je kind? Bij Helan Kinderopvang zetten we veiligheid voorop, maar geven we kinderen ook de ruimte om op avontuur te gaan.

Werken als vrijwilliger

Doorgroeien als vrijwilliger

Doorgroeien van vrijwilliger tot kinderbegeleider? Bij Helan kan dat. Isabelle (51) zocht na haar carrière als thuisverpleegkundige een gloednieuwe uitdaging. En die vond ze bij Helan Kinderopvang.

Werken als vrijwilliger bij Helan Kinderopvang

Werken als vrijwilliger, zoveel afwisseling

In oktober 2021 ging Gratienne (76) als vrijwilliger bij Helan Kinderopvang aan de slag. En dat doet ze met heel veel plezier en liefde, vertelt ze ons.

Sneeuwpret in Wiebelwijs
19 januari

Sneeuwpret bij Wiebelwijs

Wat is het toppunt van wintermagie voor onze kindjes? Juist, een wit tapijt van donzige sneeuwvlokken. Een witte winter was er dit jaar helaas nog niet bij. Maar als de sneeuw vanzelf niet naar onze kapoentjes komt, dan zorgen wij er wel voor!