News

Dag van de Trage Weg 2022: trek er ook eens op uit!

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober is het weer Dag van de Trage Weg. Het ideale moment dus om kleine, rustige wandelwegen te zoeken en even lekker te gaan wandelen. Niet alleen goed voor je conditie, ook voor je humeur.

Waarom is Dag van de Trage Weg nodig?

Trage wegen hebben veel te bieden: rust, groen, een veilige plek en veel verhalen.

Een moment voor jezelf pakken… Dat gaat vanzelf als je gaat fietsen of wandelen in je buurt. Of het nu voor een rustig ommetje is of voor een stevige dagtocht: weg van het drukke verkeer, kan je écht ontspannen op trage wegen. En het zicht op het landschap achter de lintbebouwing krijg je er gratis en voor niets bij.

De Dag van de Trage Weg is de geknipte gelegenheid om te vertoeven op bekende paden maar ook evengoed om minder bekende paden te ontdekken. 

Oude paden vol verhalen

Trage wegen hebben vaak historische roots. Op sommige paden stap je zelfs in de voetstappen van de Romeinen. Trage wegen staan bol van lokale geschiedenis, volksverhalen en rituelen. Ze verbinden erfgoedplekken met elkaar en zijn vaak zelf levend erfgoed.

De Dag van de Trage Weg verbindt de rijke geschiedenis van trage wegen met hun toekomstpotentieel. En brengt oude wegen onder de aandacht die recent hersteld werden of die dreigen verloren te gaan.

Welk toerke past bij jou?

Niet meteen inspiratie voor een leuke wandeling? Doe de test en ontdek welk type toerke op jouw lijf geschreven staat.

Doe de test

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Dag van de Trage weg.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.