patient bij de tandarts
News

Vergeet niet om dit jaar nog naar de tandarts te gaan

Ga je jaarlijks naar de tandarts? Dan krijg je meer terugbetaald voor je tandzorg dan iemand die niet regelmatig op controle gaat. Dit jaar nog niet naar de tandarts geweest? Zorg dan dat je zeker nog een controle-afspraak maakt.

Mondzorgtraject zorgt voor betere terugbetaling

Meer terugbetaald krijgen voor een tandartsbezoek als je het voorgaande jaar bij je tandarts bent langsgegaan: deze maatregel van de wettelijke ziekteverzekering maakt deel uit van het mondzorgtraject en is bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van een jaarlijkse controle bij de tandarts.

Hierdoor betalen meerderjarige personen minder remgeld als ze minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan. 

Alles over het mondzorgtraject

Maak op tijd je afspraak

Tandartsen zijn vaak drukbezet. Zorg er dus voor dat je op tijd een afspraak maakt zodat je dit jaar zeker nog naar je tandarts kan.

Dentalia Up

Ook onze tandverzekering betaalt meer terug als je het kalenderjaar voordien een bezoek aan de tandarts bracht. Ga je elk jaar naar de tandarts? Dan krijg je 80% terugbetaald i.p.v. 50% voor curatieve tandzorgen, prothesen, implantaten en parodontologie. 

Een voorbeeld:

Je sluit aan bij Dentalia Up op 1 augustus 2023 en je laat een tandkroon van 2.000 euro plaatsen op 1 augustus 2027.

  • Je ging niet naar de tandarts in 2026: Dentalia Up betaalt 1.000 euro terug.
  • Je ging wel naar de tandarts in 2026: Dentalia Up betaalt 1.400 euro terug.

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Hoe vaak moet je naar de tandarts gaan?

Regelmatig naar de tandarts gaan is een must als je je gebit goed wilt verzorgen. Je tandarts kan problemen zo tijdig opsporen. Ga je regelmatig naar de tandarts, dan krijg je meer terugbetaald via je ziekenfonds.

Blog

Check regelmatig je stoelgang: zo blijf je verzekerd van een 💩

Het is belangrijk dat je oog hebt voor bepaalde signalen in je stoelgang want er kan al eens een reukje aan zijn. Maar door te weten waar je moet op letten, kan je gelukkig snel ingrijpen.

04 april
News

Ouders moeten niet meer naar school om het insulineprikje toe te dienen

De insulinespuit voor elke maaltijd of de rilatinepil op school kan vanaf nu ook toegediend worden door een bekwame helper.

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?