Nieuwe tarieven bij je geconventioneerde kinesist vanaf 1 juli 2022

69% van de geconventioneerde kinesitherapeuten stapt mee in de nieuwe conventie en past zijn tarieven aan.

Geconventioneerde kinesitherapeuten maken gebruik van tarieven die werden afgesproken met het verzekeringscomité. Dit zorgt ervoor dat je als patiënten niet voor financiële verassingen komt te staan en je op voorhand kunt nagaan hoeveel je sessie zal kosten. 

De nieuwe conventie, voorgesteld door het verzekeringscomité voor de kinesitherapeuten, focust op het herwaarderen van sommige verstrekkingen en dus het vastleggen van nieuwe tarieven. 69% van de kinesitherapeuten zijn toegetreden tot de nieuwe overeenkomst 2022 en past zijn tarieven aan.

Is je kinesist geconventioneerd?

Dan verandert er voor jou als patiënt niets. Door het systeem van vaste remgelden blijft het bedrag dat je betaalt gelijk. Ook al zijn de tarieven van courante verstrekkingen of huisbezoeken van de kinesitherapeut gestegen.

Is je kinesist niet geconventioneerd?

Dan kunnen de tarieven hoger liggen. Niet geconventioneerde kinesitherapeuten zijn vrij om hun tarieven te bepalen en kunnen daardoor hoger zijn dan bij een geconventioneerde kinesitherapeut. 

Kinesitherapeuten die niet in de nieuwe conventie zijn gestapt, kunnen vanaf 1 juli 2022 hun prijzen verhogen. Bijgevolg zal de terugbetaling door je ziekenfonds met 25% verminderen en je persoonlijke bijdrage hoger zijn door mogelijke toeslagen op tarieven die je kinesitherapeut kan aanrekenen.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

Gratis webinar: Stop met musturberen

Jezelf te veel druk op leggen. Vinden dat je bepaalde dingen moet doen. Dat is musturberen. Helan deed onderzoek naar het musturbatiegedrag in Vlaanderen. En zag dat we collectief gebukt gaan onder al dat moeten.

25 april

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Sinds februari zijn 5 miljoen Oekraïners hun land ontvlucht, waaronder bijna 30.000 die zich hebben aangemeld op Belgische bodem. Tal van initiatieven werden al op poten gezet om hen te verwelkomen en te helpen met hun administratie. Ook op het vlak van preventie, welzijn en zorg.