Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Je persoonlijk medisch dossier inkijken? Daarvoor moet je nu bij je huisarts zijn. In het eerste kwartaal van 2018 zal dat echter online ook kunnen met de ‘Personal Health Viewer’. Dat kondigde Minister van Volksgezondheid Maggie De Block aan.
‘Iedereen heeft het recht om z’n eigen medisch dossier in te kijken’, dat staat in de wet rond de patiëntenrechten uit 2002. Nu kan dat enkel op papier, maar daar komt binnenkort verandering in met de Personal Health Viewer. Dit platform moet het binnenkort mogelijk maken om je eigen medisch dossier te kunnen bekijken. Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block kondigde aan dat dit platform al tegen maart 2018 gebruiksklaar zal zijn.
De patiënt is in dit traject een beetje copiloot. Het zet hem aan meer met zijn gezondheid bezig te zijn en als hij ziek wordt heeft hij zicht op alle informatie die hij moet weten.
Via de Personal Health Viewer zal je trouwens niet enkel online je persoonlijke medische gegevens kunnen bekijken. Volgens voormalig minister De Block zal je ook zelf zaken kunnen toevoegen die volgens jou in je medisch dossier moeten staan. Bovendien zal je ook zelf kunnen kiezen of je je dossier deelt met andere zorgverleners.
Deel dit artikel
Verder lezen
Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?
België behoort tot de koplopers op het gebied van antibioticaconsumptie in Europa. Antibiotica zijn noodzakelijk, maar overmatig gebruik ervan leidt tot het ontstaan van gevaarlijke multiresistente bacteriën.
Moet je ’s avonds of in het weekend nog naar de apotheker van wacht met een voorschrift? Dat betaal je daar binnenkort geen toeslag meer voor. In de plaats komt er een permanentievergoeding voor apothekers van wacht.
De Vrije Universiteit Brussel (VUB) ontwikkelt een app op maat van mensen die kampen met verschillende chronische ziektes. Die moet hen in staat stellen om hun volledige gezondheidstoestand thuis beter op te volgen.