Blog

Raadpleeg je online gezondheidsgegevens op My Health Viewer

Welke vaccinaties heb je al gekregen? Welke medicatie moet je nemen? Wat is het resultaat van je laatste deelname aan een bevolkingsonderzoek? Je kan het allemaal nagaan op My Health Viewer, een online toepassing die de ziekenfondsen ontwikkelden op vraag van de Vlaamse overheid.

Welke gegevens vind je op MyHealthViewer?

  • Welke vaccins heb ik gekregen en wanneer?
     
  • Welke medicatie neem ik, in welke dosis en wanneer moet ik die nemen?
     
  • Wat zijn de belangrijkste elementen in m’n medisch dossier?
     
  • Wanneer gaat het volgende bevokingsonderzoek door en wat waren de resultaten van m’n vorige onderzoeken?
     
  • Wat staat er in het dossier van Kind en Gezin over m’n baby?

My Health Viewer is de opvolger van Patient Health Viewer, een dienst die de ziekenfondsen eerder aanboden. Het is een verlengstuk van Vitalink, het beveiligde overheidsplatform waarop al de gezondheidsgegevens van 9.6 miljoen Vlamingen worden gedeeld.

Gebruiksvriendelijker dan ooit

Wil je MyHealthViewer gebruiken? Dan moet je gewoon surfen naar www.myhealthviewer.be en je aanmelden (bv. met je elektronische identiteitskaart, Itsme, …). Je moet deze tool dus niet downloaden en installeren. Bovendien is My Health Viewer ook toegankelijk via je smartphone of tablet. Kortom, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker dan ooit.

Meer info

Neem een kijkje op www.myhealthviewer.be.  

Deel dit artikel

Tags
Vaccin

Verder lezen

dokter prikt arm
Blog

Bescherm je kinderen tegen kinkhoest en laat je vaccineren

Het kinkhoest vaccin wordt voor elke volwassene aanbevolen. Zeker als je in contact komt met pasgeboren baby's. Bovendien is het vaccin in de meeste gevallen gratis.

Blog

Dit moet je weten over het tetanusvaccin

Tetanus is een dodelijke ziekte. Het is daarom zeer belangrijk dat je jezelf (en je kind) tijdig laat vaccineren. Lees meer over deze gevaarlijke infectieziekte en ontdek op welke leeftijd je het tetanusvaccin moet halen.

Blog

Waarom vaccineren nog steeds zo belangrijk is

Gedurende de eerste 18 jaar van ons leven krijgen we vaccinaties tegen wel 12 verschillende ziektes. Zo krijgen we inentingen tegen: difterie, kinkhoest, tetanus, polio, mazelen, rodehond, hepatitis B, enzovoort. Ondanks al deze inentingen is er slechts één vaccin verplicht, namelijk dat tegen kinderverlamming of poliomyelitis. Maar daar stopt het niet: ook als volwassene kunnen sommige vaccinaties van belang zijn.

Blog

Vaccinaties: feiten en fabels

Over vaccinaties wordt er heel wat gezegd, maar welke info mogen we geloven? Aan de hand van vijf uitspraken helpen we enkele misvattingen de wereld uit.