Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Bloeddrukmeters, hoortoestellen, verbanden, knie-implantaten, beenprotheses, …: het zijn allemaal medische hulpmiddelen. We gebruiken ze massaal, maar we weten er niet zoveel over. Daarom pakt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten uit met een nieuwe campagne.
Zowel patiënten als zorgverleners maken dagdagelijks gebruik van medische hulpmiddelen. Vaak zonder stil te staan bij de wetgeving en de grondige controle rond dit brede gamma aan gezondheidsproducten. Zo worden medische hulpmiddelen voortdurend bewaakt en gecontroleerd, vanaf het ontwerp tot het gebruik. Zo’n continu toezicht is enkel mogelijk in samenwerking met alle betrokken actoren, van fabrikant over gezondheidszorgbeoefenaars tot patiënten.
Ondanks die grondige controle zijn problemen met medische hulpmiddelen niet helemaal uitgesloten. Daarom roept het FAGG zorgprofessionals en patiënten op om incidenten altijd te melden via www.eenincidentmelden.be. Dat is de beste manier om eventuele problemen in kaart te brengen en de kwaliteit van medische hulpmiddelen verder te verbeteren.
Neem een kijkje op www.medischhulpmiddel.be en www.eenincidentmelden.be!
Deel dit artikel
Verder lezen
Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?
België behoort tot de koplopers op het gebied van antibioticaconsumptie in Europa. Antibiotica zijn noodzakelijk, maar overmatig gebruik ervan leidt tot het ontstaan van gevaarlijke multiresistente bacteriën.
Moet je ’s avonds of in het weekend nog naar de apotheker van wacht met een voorschrift? Dat betaal je daar binnenkort geen toeslag meer voor. In de plaats komt er een permanentievergoeding voor apothekers van wacht.
De Vrije Universiteit Brussel (VUB) ontwikkelt een app op maat van mensen die kampen met verschillende chronische ziektes. Die moet hen in staat stellen om hun volledige gezondheidstoestand thuis beter op te volgen.